ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- Στόχος η δεύτερη φορά αριστερά

Με στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση για τη «δεύτερη φορά αριστερά», η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στο δεύτερο συνέδριό της από 5 έως 8 Μαρτίου στην Αθήνα, θέτοντας στο επίκεντρο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ο προσυνεδριακός διάλογος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με επαφές στις τοπικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν παρουσία πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, συμμετέχοντας στη δημόσια σφαίρα.
Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου βρέθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στα Γιάννενα, όπου είχε επαφές με τα στελέχη της τοπικής γραμματείας, σημειώνοντας πως το 2ο Συνέδριο ολοκληρώνει έναν κύκλο ανασυγκρότησης της νεολαίας, με στόχο την ανάπτυξή της σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικά και πολιτικά, αλλά και να βάλει «φρένο» στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης, όπως ανέφερε.
«Σε γενικές γραμμές, βασικοί στόχοι είναι πώς να καταφέρουμε να ανατρέψουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή την ακροδεξιά και άκρως νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που διαλύει κάθε μέρα τις ζωές μας, το μέλλον μας, καθετί που κέρδισε με αγώνες η νέα γενιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τελικός στόχος είναι να υπάρξει δεύτερη φορά αριστερά και για να υπάρξει, πρέπει να το πάρει πάνω της η νέα γενιά. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το στίγμα της στον αγώνα για ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, ώστε να χτίσουμε μια κοινωνία που να μας χωρά όλους».
Στη συνέχεια, ο κ. Αλεξίου άσκησε δριμεία κριτική στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε ότι αφορά την παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ την κατηγόρησε για συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.
«Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο μια κυβερνητικής πολιτικής που για να μπορέσει να αποκτήσει μια απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, στρέφεται στην ακροδεξιά για να εγείρει τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά και να βρει καταφύγιο για να εφαρμόσει τις πολιτικές της», σημείωσε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο Συνέδριο, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος «ένα σχέδιο που θα υπηρετήσει η νεολαία και κυρίως θα καταφέρει να συμπορευθεί με την πλειοψηφία της νέας γενιάς που ασφυκτιά και δεν μπορεί να βρει προοπτική για το μέλλον με τις πολιτικές που εφαρμόζονται».
Τον κ. Αλεξίου καλωσόρισε ο γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκος Κουσινίδης, ο οποίος επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για οικονομία, υγεία, παιδεία και προσφυγικό. «Στόχος είναι να βάλουμε ανάχωμα στην επέλαση του φιλελευθερισμού στην χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Υποδοχή των νέων μελών με ομιλία του Γ. Βασιλιάδη

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του

Ηπειρωτικός Αγών

Με διάθεση ανατροπής, αλλά χωρίς έτοιμες λύσεις

Γεωργία Χαλάτση