ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση ψηφίσματος για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μέσα στον Νοέμβριο, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Με επιστολή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, την οποία κοινοποιεί και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, μεταφέρει την αγωνία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Ι. για τη λήξη των συμβάσεων 210 εργαζομένων σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη, καθώς και το αίτημα στήριξής του.
«Γίνεται κατανοητό ότι στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid, ταυτόχρονα με όλες τις άλλες ασθένειες, το έμπειρο προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης παίζει έναν νευραλγικό, αναντικατάστατο ρόλο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απολέσουν οι ασθενείς του Π.Γ.Ν.Ι. τις πολύτιμες υπηρεσίες του», σημειώνει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στο κείμενο, που συνοδεύει το προτεινόμενο ψήφισμα στήριξης, για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους με παράταση των συμβάσεων τους και εν τέλει με μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, που, όπως αναφέρει, αποτελεί και την πιο άμεση, ασφαλή λύση, ώστε συνδυαστικά να ικανοποιηθεί η ανάγκη για διατήρηση της εργασίας τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και η ανάγκη να καλυφθούν οι αυξημένες και πολύπλοκες υγειονομικές ανάγκες του Π.Γ.Ν.Ι. με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»