ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Και ναι και όχι για τις αθλητικές υποδομές του Ελληνικού

Δεν αρνείται τη μεταφορά αθλητικών υποδομών από το Ελληνικό η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», ωστόσο ζητά να ενταχθούν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να μην ακυρωθεί το πάγιο αίτημα των Ιωαννίνων για ένα σύγχρονο, κλειστό γυμναστήριο αθλημάτων σάλας.

«Όλοι θέλουμε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στα Γιάννενα. Πώς θα γίνει όμως; Δε θα αρνηθούμε την εισήγηση του περιφερειάρχη. Θέλει να επαναχρησιμοποιήσει αθλητικές υποδομές από το Ελληνικό. Υπάρχουν χρήσιμα πράγματα, από τα οποία μπορούμε να επωφεληθούμε. Όμως δεν μπορεί αυτό να ακυρώσει το πάγιο αίτημα των Ιωαννίνων για ένα σύγχρονο γυμναστήριο αθλημάτων σάλας. Θεωρούμε δηλαδή, ότι αν ο κ. περιφερειάρχης έχει αποφασίσει ότι έτσι μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση, να τα φέρει, να τα φυλάξει και να προκηρύξει διαγωνισμό με χρηματοδότηση από ΓΓΑ για ένα Κλειστό, όπου θα εντάξει και κάποια από αυτά, καμία αντίρρηση», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, ο οποίος μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρη Δημητρίου αποδέχθηκαν πρόσφατα πρόσκληση της περιφερειακής αρχής και επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.
Σύμφωνα με τον κ. Ζάψα, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, εγκρίθηκαν δύο εκατομμύρια ευρώ για την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά του εξοπλισμού. Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν κλήθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ενώ κάλεσε την περιφερειακή αρχή να φέρει το θέμα σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Επέκρινε, επίσης, και την απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου για την αγορά διατηρητέου κτιρίου ύψους 500.000 ευρώ, κάτι το οποίο όπως είπε πρέπει να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και να γίνει εν γνώσει του δήμου Ιωαννιτών.
«Εμείς είχαμε συμφωνήσει για το Χάνι Θανόπουλου, γιατί γειτνιάζει με την Αρχιτεκτονική. Τώρα μιλάνε για το κτίριο Λάππα. Από πού φτάσαμε εκεί;», σημείωσε και πρόσθεσε πως τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται από το Ταμείο, στο οποίο προεδρεύει ο περιφερειάρχης και ψηφίζουν τέσσερα διορισμένα μέλη.
Τέλος, αναφορά έκανε και στο Διοικητήριο της Άρτας, επικρίνοντας τη χρηματοδότηση της μελέτης του έργου με μια απόφαση ύψους 60.000 ευρώ, που αφορά τη συλλογή στοιχείων. «Αυτή τη μέθοδο την χρησιμοποιεί πάγια ο κ. Καχριμάνης για να φτιάχνει δρόμους. Το Διοικητήριο της Άρτας θα πρέπει να είναι εμβληματικό κτίριο. Να προκηρυχθεί αρχιτεκτονική μελέτη που θα δέσει με τον περιβάλλοντα χώρο, το στρατόπεδο, τον περιφερειακό δρόμου κ.λπ. Επιτέλους, θα πρέπει να αποφασίσουν οι Αρτινοί», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών