ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Τη θλίψη τους για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, εκφράζουν κόμματα, παρατάξεις και γενικότερα άνθρωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

«Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο πρόεδρε Φώφη» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της. «Η Φώφη Γεννηματά αγωνίστηκε με τιμιότητα για ό,τι χρήσιμο και σωστό για την εθνική πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ήθος και η αξιοπρέπεια με την οποία πορεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, θα αφήσουν ανεξίτηλη στη μνήμη μας την εικόνα μιας σημαντικής γυναίκας, μαχήτριας για έναν καλύτερο κόσμο. Η απώλειά της θα αφήσει ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία. Η παράταξή μας από σήμερα είναι φτωχότερη», τονίζει.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εκφράζει και ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στον νομό Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Γάτσιος. «Η Φώφη Γεννηματά έζησε γενναία και τίμια, αγωνιζόμενη πάντα για ό,τι χρήσιμο και σωστό για την εθνική πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ήθος και η αξιοπρέπεια με την οποία πορεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της θα αφήσουν ανεξίτηλη στη μνήμη μας την εικόνα μιας σημαντικής γυναίκας, μαχήτριας για έναν καλύτερο κόσμο. Η απώλειά της θα αφήσει ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία», τονίζει σε δήλωσή του.

«Η Φώφη Γεννηματά άφησε το στίγμα της στην πολιτική σκηνή της χώρας. Άφησε το στίγμα της στην κοινωνία με τη δύναμη και τη γενναιότητα που επέδειξε μέχρι το τέλος. Θα λείψει από τη Βουλή και από τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη.

Τη βαθύτατη θλίψη τους εκφράζουν και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, καθώς και όλα τα μέλη της. «Η χώρα έχασε μια πολιτικό βαθιά δημοκρατική, με συνέπεια στους αγώνες που έδωσε για την πρόοδο του τόπου. Ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκε τόσο στον πολιτικό της βίο όσο και στην αντιμετώπιση της ασθένειάς της, αποτελούν παράδειγμα αξιοπρέπειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση και εκφράζονται τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών