ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς στον δήμο Πωγωνίου

Την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πωγωνίου ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης.

Όπως αναφέρει, στο Λύκειο Δολιανών υπάρχουν κενά στις θέσεις των καθηγητών γαλλικών, αγγλικών και θεολόγου, στο Γυμνάσιο Δολιανών δεν έχει καλυφθεί η θέση του μαθηματικού και εκπαιδευτικού για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, στο Γυμνάσιο Παρακαλάμου υπάρχουν κενά φιλολόγου, μαθηματικού, καθηγητή Γαλλικών, καθηγητή φυσικής αγωγής, καθηγητών τεχνολογίας και καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικού για τα εργαστήρια δεξιοτήτων και καθηγητών για τα μαθήματα οικιακής οικονομίας και κοινωνικής και πολιτικής αγωγής, στο Γυμνάσιο Δελβινακίου λείπουν μαθηματικός και καθηγητές τεχνολογίας και καλλιτεχνικών, ενώ, τέλος, στο Λύκειο Δολιανών δεν υπάρχει οικονομολόγος.
«Σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρείται το πρωτοφανές φαινόμενο τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι περισσότερα από το ήδη υπάρχον. Οι μαθητές του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, όπως και όλοι οι μαθητές, καλούνται να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη χρονιά μετά την επιστροφή τους στις σχολικές τάξεις και τα προβλήματα που δημιούργησε σε ολόκληρη την κοινωνία η πανδημία του κορωνοϊού και πολύ περισσότερο στα παιδιά και στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Η πολιτεία όφειλε να κάνει αυτή την επιστροφή όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Αντ’ αυτού, τα παιδιά βρίσκονται σε τάξεις χωρίς καθηγητές με το εκπαιδευτικό κενό που προκάλεσε η πανδημία να αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για την εκπαίδευση των παιδιών μας ώστε να βγουν στην κοινωνία ως ολοκληρωμένα άτομα με εφόδια», σημειώνει ο δήμαρχος Πωγωνίου και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών, ώστε να μη χαθεί άλλη πολύτιμη εκπαιδευτική ώρα.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου