ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην αντεπίθεση για τη διανομή της δημοτικής ξυλείας στην Κόνιτσα

Προσπάθεια διανομής της δημοτικής ξυλείας με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο καταλογίζει η δημοτική κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να Ζω» στον δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την εκμίσθωση δασικών συστάδων.

Πρόταση της παράταξης με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό είναι να υπάρξει διαπαραταξιακό όργανο, με συμμετοχή εκπροσώπων των συνεταιρισμών, που θα ελέγξει πόσα από τα μέλη των συνεταιρισμών είναι πραγματικοί δασεργάτες, ποιοι πραγματικά δουλεύουν στα δάση και με αντικειμενικά κριτήρια να διατεθούν αναλογικά οι συστάδες στους συνεταιρισμούς αυτούς, αναγνωρίζοντας το δύσκολο επάγγελμά τους και τη συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία. Η υπόλοιπη ξυλεία να δημοπρατηθεί με όρους που θα ευνοούν τη συμμετοχή των δασεργατών, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί για διάφορους λόγους από τους υπάρχοντες τρεις συνεταιρισμούς του Διστράτου, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να έχουν δικαίωμα στην εργασία, ταυτόχρονα θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα για τον δήμο Κόνιτσας, ώστε να γίνουν και άλλες διαχειριστικές μελέτες και κυρίως να υπάρξουν ανταποδοτικά και για τους υπόλοιπους δημότες, ειδικά των κοινοτήτων που γίνεται η ξύλευση.
«Στο δελτίο τύπου του δημάρχου ο κ. Εξάρχου κάνει λόγο για την ανάκληση της απόφασης 86/31-07-2020, αλλά τονίζει ότι δεν είναι της παρούσης να αναφερθεί στους λόγους της ανάκλησης αυτής, γιατί άραγε; Μήπως επειδή έγινε προσπάθεια από τη δημοτική του αρχή, με τον προσφιλή τρόπο των ορθών επαναλήψεων να την τροποποιήσει και μάλιστα όχι μόνο μία φορά και τελικά αναγκάστηκε να την ακυρώσει; Αναφέρει επίσης ότι το θέμα επανέρχεται συνεχώς εδώ και 15 μήνες, χωρίς να αναλογιστεί ότι αυτό αποδεικνύει την εμμονή του να επικρατήσει μόνο η άποψή του, αδιαφορώντας επί της ουσίας για τη διανομή των ξύλων. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιβάλλει την άποψη των έξι συμβούλων του στους 21, αφού η δημοτική του ομάδα μετράει ήδη απώλειες μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Σαμαρά – Γκουντούλη. Τέλος, στο εύλογο ερώτημα που άπτεται του θέματος για το πόσες διαχειριστικές μελέτες έχει κάνει στα δύο χρόνια της διοίκησής της η δημοτική του αρχή, η απάντηση είναι απολύτως καμία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η παράταξη «Ο Τόπος που θέλω να Ζω».

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας