ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση τμήμα του αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια

Ένα ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια κάνει ο δήμος Ιωαννιτών, με την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της μελέτης και των όρων δημοπράτησης για το έργο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 740.000 ευρώ και η παρέμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης και των περιμετρικών διαδρόμων κίνησης στα Καρδαμίτσια.
«Σκοπός είναι η αναβάθμιση της εν λόγω περιοχής μέσω της δημιουργίας ενός δημόσιου χώρου αθλητισμού αναψυχής και πρασίνου, τμήμα γενικότερου σχεδιασμού, που, εκτός από τα γήπεδα, περιλαμβάνει και κλειστό γυμναστήριο, καθώς και συνοδά κτίρια της αθλητικής εγκατάστασης. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους των Καρδαμιτσίων και ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις γύρω περιοχές», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως είχε παρουσιαστεί σε θεματική εκδήλωση προεκλογικά, τον Μάιο του 2019, το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια θα αποτελείται από γήπεδο ποδοσφαίρου 64×102μ. με συνθετικό χλοοτάπητα, με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών (τέσσερα) και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό, κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.473 τ.μ. για αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ. με τους απαραίτητους χώρους αποδυτηρίων αθλητών, ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων και τους χώρους υγιεινής, δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα τένις, έναν προπονητικό τοίχο και μόνιμη κερκίδα 50 θεατών, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με κερκίδα 50 θεατών, μία διαδρομή μήκους 650 μ. για τρέξιμο ή περπάτημα με σταθεροποιημένο χώμα, υπαίθριο χώρο με όργανα γυμναστικής και ένα κυλικείο. Στην υπόλοιπη έκταση, θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου. Το κυρίως πάρκινγκ θα γίνει σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.
Το συνολικό ύψος της παρέμβασης είχε προϋπολογιστεί στα 3 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Από το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής δεν προκύπτει αν θα υιοθετήσει εξολοκλήρου τον σχεδιασμό, ωστόσο εκφράζεται η βούληση για τη κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και συνοδών κτιρίων, για τα οποία προφανώς θα γίνει προσπάθεια ένταξής τους σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Και έργο στο Πέραμα

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης και για το έργο «Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 420.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του εσωτερικού οδικού δικτύου, προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, καθώς και εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Περάματος.
«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας με παρεμβάσεις και έργα σε όλη την έκταση του δήμου. Αξιοποιούμε κάθε δυνατή χρηματοδοτική πηγή, ιεραρχούμε τις ανάγκες και υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων, με μοναδικό σκοπό να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας