ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρίτη απόπειρα εν μέσω προειδοποιήσεων για προσφυγές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Ηπείρου για την έγκριση της μελέτης και των όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «∆οκιµαστική λειτουργία, λειτουργία και συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου», μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Το γεγονός ότι ο ορισμός συνεδρίασης για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού γίνεται ελάχιστες ημέρες μετά την απόφαση ακύρωσης, δείχνει ότι ουσιαστικά ότι δεν έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι υπάρχει απλή εναρμόνιση μόνο ως προς τους όρους της χρηματοοικονομικής επάρκειας ως κριτηρίου αξιολόγησης για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, που κρίθηκε ότι περιορίζει τον ανταγωνισμό.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο πώς θα αντιμετωπίσουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου τη σαφέστατη προειδοποίηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη ότι θα είναι εκείνος που θα προσφύγει, σε περίπτωση που δεν ενσωματωθούν στη διακήρυξη οι παράμετροι που τίθενται στην προγραμματική σύμβαση. Προειδοποίηση που φαίνεται να αγνοεί η διοίκηση του Συνδέσμου, αλλά δεν είναι βέβαιο πως η «σκληρή γραμμή» της θα τύχει της ίδιας στήριξης και αυτή τη φορά στο εσωτερικό του διοικητικού συμβουλίου.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό –μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- αν θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από τους δημοσιογράφους.

Προειδοποιεί με προσφυγή το Αστικό ΚΤΕΛ

Διατεθειμένος για προσφυγή είναι αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αν δεν υπάρξουν στη νέα διακήρυξη για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων οι αλλαγές εκείνες που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερόμενων εταιριών.
Μετά το υπόμνημα με το οποίο είχε καταθέσει δημόσια, ως εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας εταιρίας Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, τις ενστάσεις του για τους όρους του διαγωνισμού, καθώς και την ακύρωση της διακήρυξης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έστω για έναν μόνο όρο, ο κ. Μουστακλής έκανε λόγο για δικαίωση αλλά εξέφρασε και προβληματισμό ταυτόχρονα, ενόψει και της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΑΣΔΣΑ.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μουστακλής τόνισε ότι, με βάση και τις νομικές συμβουλές, παρακολουθεί το θέμα και σε περίπτωση που δεν απαλειφθούν κάποιοι όροι, θα προσφύγει. «Θα φτάσουμε μέχρι το τελευταίο στάδιο. Κάναμε μια επένδυση σαν εταιρία, νιώθουμε απογοητευμένοι όταν δε μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε, διπλά απογοητευμένοι όταν μας συγκρίνουν με κάποιους. Τι ακριβώς δεν ξέρουμε να κάνουμε; Μας λένε θα χαλάσουμε τα μηχανήματα. Είναι σοβαρές καταγγελίες αυτές, πριν καν φτάσουμε στον διαγωνισμό;», σημείωσε ο κ. Μουστακλής, εκφράζοντας κυρίως την πικρία του για τους χαρακτηρισμούς περί «ελαφρότητας» που απέδωσε στην εταιρία και τον ίδιο ο πρόεδρος του ΑΣΔΣΑ Νίκος Καλαντζής.
«Δεν έχω ξανακούσει να κατηγορείται μια εταιρία αναφορικά με θέματα επιχειρηματικότητας και να βγαίνει κάποιος πρόεδρος και να λέει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Τι τον οδήγησε εκεί; Εμείς πάντως θα το παρακολουθούμε, δε θα το αφήσουμε. Μακάρι να βγει με άλλους όρους, μακάρι να μπορούν να πάρουν μέρος πιο πολλές εταιρίες. Εγώ δε ζήτησα ποτέ να βγει διαγωνισμός στα μέτρα μου, αλλά στα μέτρα των πολλών και όχι των λίγων. Έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Σαν εμένα μπορεί να υπάρχουν πολλοί, στην άλλη κατηγορία πολύ λίγοι. Ας επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Υπό την απειλή νέων προσφυγών η εκλογή αντιπροσώπων για τον ΑΣΔΣΑ

Αναβολή αποφάσεων, λόγω έλλειψης απαρτίας

Γεωργία Χαλάτση

Συμβολική κατάληψη, πριν τη συγκέντρωση

Ηπειρωτικός Αγών