ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μεγαλώνει την «ομπρέλα προστασίας» το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Τις δύο νέες δομές του στα Γιάννενα, την Κινητή Μονάδα και το πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης, εγκαινίασε το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, σε μια λιτή εκδήλωση στα γραφεία του στα Καρδαμίτσια, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του προσωπικού και μελών της οικογένειας του ΚΕΘΕΑ.

Οι δομές, μαζί με το Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στην Άρτα, λειτουργούν από το τέλος του 2020, με τη χρηματοδότηση μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων και ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννης Παπαχρήστου, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού. Τόσο ο κ. Ελισάφ και η κ. Νάκου, όσο και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Οδυσσέας Πότσης, τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ και δήλωσαν ότι θα είναι πάντα αρωγοί σε ό,τι χρειαστεί.

Ο κ. Παπαχρήστος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει και η Κινητή Μονάδα, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης. Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Ηπείρου, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming), διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης ενισχύει τη διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης. Για τον σκοπό αυτό, το πρόγραμμα προσφέρει νομική στήριξη και ενημέρωση για τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος περί ναρκωτικών, ενημέρωση και συμβουλευτική σε εκκρεμείς νομικές υποθέσεις, υποστήριξη για την αντιμετώπιση υποθέσεων ποινικής ή διοικητικής φύσεως, υποστήριξη σε ζητήματα οικονομικής φύσης και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία και την αγορά εργασίας.

Στην Άρτα λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο εξωτερικής παρακολούθησης για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εξάρτησης και τις οικογένειές τους, ενώ το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος λειτουργεί Πολυδύναμο Κέντρο και Κινητή Μονάδα και στην Κοζάνη, καλύπτοντας τις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη μελισσοκομία… τα αρωματικά φυτά

Άφησαν πίσω την εξάρτηση

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας