ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μορφή της εκδήλωσης στη Γέφυρα Πλάκας

Σε διαφορετικό ύφος και διαφορετικούς τόνους εκφράστηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η ενόχληση για τη μορφή της εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Γέφυρα Πλάκας για την απονομή του βραβείου από την Europa Nostra, με την κύρια ένσταση να αφορά ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για χαιρετισμό από κάποιο στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στη συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στέκεται σε δήλωσή της η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. «Από τις πρώτες ώρες της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι η γέφυρα θα σταθεί και πάλι όρθια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και συνέδραμε αποτελεσματικά στην άρση κάθε εμποδίου. Τέσσερα χρόνια μετά, αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε. Σήμερα βραβεύτηκε η έμπρακτη προσήλωση μας στην αποκατάσταση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης. H Γέφυρα της Πλάκας στέκεται ξανά όρθια. Είναι ξανά κομμάτι της ζωής μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Την υπενθύμιση ότι για την αποκατάσταση της Πλάκας εργάστηκαν πολλοί, αλλά μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, έκανε σε δηλώσεις της η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, θεωρώντας πως η ο τρόπος και η επιλογή της βράβευσης δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση. «Θα έπρεπε να βραβευτεί η συλλογική προσπάθεια, για ένα έργο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για έργα και ενέργειες που πρέπει να γίνουν και σε άλλα γεφύρια της περιοχής, που έχουν προβλήματα, και αυτές θα μπορούσαν να γίνουν και με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε.

Πριν την εκδήλωση, ανακοίνωση είχε εκδώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μικροκομματική μιζέρια και ανιστόρητη καπηλεία»

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο