ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε αύξηση των βρεφικών τμημάτων στοχεύει ο ΟΚΠΑΠΑ

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με τη διαδικασία των εγγραφών να συνεχίζεται, ενώ για μια ακόμη χρονιά οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ κατέχουν τον συντριπτικό αριθμό των θέσεων.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών φιλοξενούνται 450 νήπια και 280 βρέφη, με το 80% να αφορούν θέσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν αφορούν κυρίως βρέφη, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη, με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής να επιδιώκει την αύξηση των βρεφικών τμημάτων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Δημήτρης Πάνου.

Ταυτόχρονα, στόχος είναι να μειωθεί η ηλικία των βρεφών που γίνονται δεκτά στους δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς, που τώρα είναι στους 18 μήνες. «Υπάρχει μια διαδικασία ώστε να αυξήσουμε την δυναμικότητα τώρα για τον σταθμό στην Πλ. Πάργης και πιθανότατα για τον σταθμό στον Βοτανικό, που είναι ένας από εκείνους που έχουν μεγάλη ζήτηση», σημείωσε.

Στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι προσέρχονται προς το παρόν με αυτοδιαγνωστικά τεστ, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου θα προσέρχονται με δύο rapidtestεβδομαδιαίως, τα οποία θα επιβαρύνουν τους ίδιους, σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση που ισχύει.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δομών του ΟΚΠΑΠΑ, μόλις δύο εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους. Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονταν σε δομές που έχει εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Με σειρά προσέλευσης και φέτος οι εγγραφές με vouchers στους παιδικούς