ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αντίδωρο» για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Ένα «αντίδωρο» δεκάδων χιλιάδων ευρώ δίνει στους δήμους Ιωαννιτών και Πωγωνίου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στα διοικητικά τους όρια.

Ποσό 235.000 ευρώ εγκρίθηκε μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο δήμος Ιωαννιτών για την χρηματοδότηση έργων βελτίωσης υποδομών στην κοινότητα Περάματος. Στον δήμο Ιωαννιτών είναι το τρίτο έργο που εγκρίνεται και χρηματοδοτείται το τελευταίο έτος στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που υπάρχει. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα δημοπρατηθεί άμεσα και όλες οι εργασίες που αφορούν τη βελτίωση υποδομών θα γίνουν στο Πέραμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Πέραμα δε λειτουργεί κάποια μεγάλη δομή, αλλά πολλές μικρότερες σε μισθωμένα ξενοδοχεία.
Αντίστοιχα, με 45.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Πωγωνίου για τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων στην κοινότητα Δολιανών, όπου λειτουργεί από την αρχή της προσφυγικής κρίσης δομή φιλοξενίας.
Συνολικά εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για εννέα δήμους, οι οποίοι επιδοτούνται με 2.347.400 ευρώ για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών. Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν διατεθεί -μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου- 15.432.741,07 ευρώ σε 27 δήμους ανά την επικράτεια.
Συνολικά στο Ταμείο Αλληλεγγύης έχουν διατεθεί 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών αποκλειστικά σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού (δήμους) στα όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Σχετικά άρθρα

Τίμησε τη μνήμη Χατζημιχάλη Νταλιάνη ο Δήμος Πωγωνίου

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη