ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς υλοποίηση δύο σημαντικά έργα περιβάλλοντος

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνουν δύο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα, με αποφάσεις τις οποίες έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο (6, 828 εκ. ευρώ) είναι η επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Καρβουναρίου και η αναβάθμισή του σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμμάτων. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία». Με άλλη απόφαση, εγκρίθηκε η δημοπράτησης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του δήμου Κόνιτσας, με προϋπολογισμό 2.75 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Πολύ θετική εξέλιξη είναι και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης- αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παρηγορήτισσας της Άρτας, προεκτιμώμενης αμοιβής 299.911,46 ευρώ, για την οποία αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος το σχήμα «Μακρυνόρη Γεωργία- Αρβανιτάκη Άννα Χριστίνα Αγγελική- Κουστέλλης Ιωάννης- Στεφάνου Φίλιππος».

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε, ακόμη, αποφάσεις για έργα οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν ανάδοχοι για την κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου (300.000 ευρώ) η κοινοπραξία Εργοτεχνική Ο.Ε. – Μέγα Ουρανία, για τη συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας (100.000 ευρώ) και για τη βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021 (300.000 ευρώ) η ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε., για τη συντήρηση – βελτίωση τμήματος της 24ης επ. οδού Καστανιά- Ελάτη- Σταυροβρύση Άρτας (130.000 ευρώ) η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε., για τη συντήρηση – βελτίωση – επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας (40.000 ευρώ) η Ι. Κάλλιας & ΣΙΑ ΕΕ, για τη βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου (σήμανση οριζόντια, κατακόρυφη – ασφάλεια) Π.Ε. Άρτας (100.000 ευρώ) η Maycon Ανώνυμη Εμπορική & Τεχνική Εταιρεία, για την άμεση αποκατάσταση 2ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Γέφυρα Πλάκας- Άγναντα και Πράμαντα- Χριστοί (250.000 ευρώ) η Τετράγωνο ΑΤΕΒΕ, για την άρση καταπτώσεων – αντιστηρίξεις – βελτίωση βατότητας και ασφάλειας στην 5η επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας (70.000 ευρώ) ο Κων/νος Κώστας, για την αποκατάσταση κατολίσθησης τμήματος της 41ης επ. οδού από Εικονίσματα προς Βοβούσα (50.080 ευρώ) ο Σπ. Ράπτης και για την αποκατάσταση ζημιών – αντιστήριξη και προστασία πρανών στην Ιερά Μονή Αγ. Νικάνορα Κόνιτσας (125.000 ευρώ) ο Γέροντας Ν. Αλέξανδρος.

Επίσης, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι η Πανηπειρωτική Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία για την αποκατάσταση φθορών επαρχιακής οδού Κοκκινολιθάρι – Κεραμίτσα – Μηλέα» Θεσπρωτίας (150.000 ευρώ) και η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. για την αποκατάσταση φθορών- βελτίωση επαρχιακής οδού από γέφυρα Νεράιδας- Κυπάρισσο- Βρυσέλλα- Παλαιοχώρι- Κοκκινιά Π.Ε. Θεσπρωτίας (202.000 ευρώ), ενώ εγκρίθηκε η δημοπράτηση του καθαρισμού– προστασίας πρανών υδατορεμάτων ΠΕ Άρτας για το έτος 2021 (200.000 ευρώ) και της κατασκευής- μόρφωσης και καθαρισμού τάφρων και τεχνικών, καθώς και εργασιών σήμανσης και ασφάλειας οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας (350.000 ευρώ).

Τέλος εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου Κόνιτσας για την αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου Τ.Κ. Καστάνιανης, προϋπολογισμού 40.385 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Στη φάση κατασκευής το αποχετευτικό και ο βιολογικός της Κόνιτσας