ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η κάλυψη του συνόλου των προσφερόμενων θέσεων

Στις 20 Αυγούστου αναμένονται τα αποτελέσματα για τη χορήγηση στους δικαιούχους των voucher που αφορούν τη φιλοξενία βρεφών και παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ.

Την Κυριακή έληξε η προθεσμία για τις αιτήσεις στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., που υλοποιεί το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», περιόδου 2021 – 2022 και αμέσως μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, στις 23 του μήνα, θα ξεκινήσει και η διαδικασία εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών.
Εκτιμάται ότι από την ΕΕΤΑΑ θα ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων, όπως έγινε και πέρυσι, ωστόσο, με δεδομένο τον μεγάλο ανταγωνισμό, λόγω του πλήθους των ιδιωτικών και δημόσιων σταθμών, ζητούμενο είναι να καλυφθεί το ανώτατο όριο των θέσεων που υπάρχουν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ μέσω του προγράμματος.
«Η προσπάθεια όλα τα χρόνια του ΟΚΠΑΠΑ, και παλαιότερα και σήμερα, είναι να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλούς επιπέδου και αυτό κάνουμε και θα κάνουμε ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός, όμως, προφανώς δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία ως προς τον τελικό αριθμό των παιδιών και αυτό έχει αντίκτυπο, και στα έσοδα του Οργανισμού. Η προσπάθεια μας για ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υπήρχε πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δ. Πάνου, προσθέτοντας ότι στην τεχνική υπηρεσία βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα βελτίωσης και ενίσχυσης των υποδομών, ύψους 1,1 εκ. ευρώ, που είχε εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
«Ήδη προχωρά και το έργο της πυρασφάλειας, που έχει ολοκληρωθεί στους μισούς περίπου σταθμούς, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι την έναρξη της χρονιάς», πρόσθεσε ο κ. Πάνου, σημειώνοντας πως το έργο αυτό εκκρεμεί από το 2017.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Με σειρά προσέλευσης και φέτος οι εγγραφές με vouchers στους παιδικούς