ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ακυρώσεις και προαναχωρήσεις λόγω πρόσθετων μέτρων

Σε εφιάλτη, με αβεβαιότητα και αγωνία, μετατρέπεται σιγά σιγά μια τουριστική σεζόν, που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και αισιοδοξία, αφού το τέταρτο κύμα της πανδημίας δε λέει να κοπάσει, ενώ σημαντικές αγορές για την χώρα επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα για τους ταξιδιώτες.

Στην περιοχή, η κίνηση είχε αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα, αλλά όπως εξελίχθηκε η πανδημία και η αύξηση των κρουσμάτων συνολικά στη χώρα, υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το πώς θα εξελιχθεί.
Από τη Ρουμανία, μια σημαντική αγορά για τα παράλια κυρίως της Ηπείρου, επιβάλλεται πλέον τριήμερη καραντίνα σε όσους ανεμβολίαστους πολίτες επιστρέφουν από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ήδη από την περασμένη Κυριακή πολλοί Ρουμάνοι να διακόπτουν τις διακοπές τους σε περιοχές όπως η Πρέβεζα και η Πάργα, και να επιστρέφουν στη χώρα τους, πριν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά το Ισραήλ, που ζητά επταήμερη καραντίνα με PCR test για όλους όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα ή αλλιώς 14ημερη καραντίνα. «Αυτό, όπως καταλαβαίνεται, αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα και οικονομική επιβάρυνση σε αυτούς που αποφασίσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και θα γυρίσουν για να κάνουν το τεστ ή διαφορετικά μιλάμε για μια καραντίνα για πολλές ημέρες που θα τους κάνει να σκεφτούν να επισκεφθούν τη χώρα. Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις, υπάρχουν ερωτήσεις και θα δούμε πώς θα κυλήσει. Υπάρχει μια καθίζηση, μια παγωμάρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτέρης Ζαρκάδας, σημειώνοντας πως αυτό που επιβάλλεται από τη δική μας πλευρά, είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων για τη μείωση των κρουσμάτων, ώστε η χώρα μας να βγει από τις «κόκκινες» περιοχές του ευρωπαϊκού χάρτη.
Μάλιστα, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ειδικά στις ορεινές περιοχές, αναμένουν παραδοσιακά μεγάλη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά πλέον αμφιβάλλουν αν θα υπάρξει κύμα επισκεπτών ανάλογο με τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιό του ο Ελ. Ζαρκάδας

Ηπειρωτικός Αγών

Κατέθεσε συνδυασμό και η «Συμμαχία για το Ζαγόρι»

Ένα επιπλέον εργαλείο στην προσπάθεια αναβάθμισης