ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έπονται οι αναπροσαρμογές στους λογαριασμούς

Με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ydata.eu και κυρίως εκείνων που λαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, η ΔΕΥΑΙ αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρα.

Το Δ.Σ. της επιχείρησης, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε να προσφέρει έκπτωση ένα ευρώ συν ΦΠΑ, ανά λογαριασμό, σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ydata.eu και επιθυμούν να λαμβάνουν το λογαριασμό ύδρευσης μόνο μέσω e-mail. Έτσι, ο καταναλωτής που λαμβάνει έξι λογαριασμούς το χρόνο, θα έχει όφελος 7,44 ευρώ ετησίως.
Η υλοποίηση της απόφασης θα αρχίσει μετά την έγκρισή της από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος του 2022 σε πρώτη φάση.
«Το ποσοστό που πλήρωνε μέσω του ydata.eu ήταν στο 1% περίπου όταν αναλάβαμε και καταφέραμε με τη διαφήμιση που έγινε, να πλησιάσει το 10%. Θέλουμε να πάει ακόμη ψηλότερα, να φύγει ο κόσμος από τις ουρές, να εκσυγχρονιστούμε όλοι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, αναφερόμενος στην απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το 45% περίπου των λογαριασμών πληρώνεται ηλεκτρονικά, μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο, το βασικό όφελος στην επιχείρηση και το περιβάλλον προκύπτει από τη μη αποστολή του έντυπου λογαριασμού.
Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, η ΔΕΥΑΙ στοχεύει στην εγγραφή των νοικοκυριών στην πλατφόρμα, ώστε να λαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους και στη συνέχεια η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω των τραπεζών. Εξάλλου, μέσω του ydata.eu οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν, αλλά και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς ύδρευσης ή τις δόσεις των διακανονισμών τους από τον υπολογιστή τους ή ακόμη και από το κινητό τους τηλέφωνο.
Η εγγραφή στην πλατφόρμα ydata.eu είναι δωρεάν και μπορεί κανείς να συνδέσει πολλά υδρόμετρα, καθώς και να παρακολουθεί τις ενδείξεις τους και την κίνηση όλων των λογαριασμών του. Για την εγγραφή απαιτείται ένα e-mail και το pin, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος του έντυπου λογαριασμού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2651054500 (εσωτ. 2091, 2093).
«Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πληρωμή, βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, ο οποίος αποσύνδεσε την έκπτωση αυτή από την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος του έτους.
Για την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΙ θα εκπονηθεί μια πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη, όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας, σημειώνοντας πως είναι πρόθεση της διοίκησης να υπάρξει άμβλυνση των ανισοτήτων που υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών