ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Όλα ανοιχτά εκτός των φροντιστηρίων

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων και φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, που παραμένουν κλειστά για την πλειονότητα των μαθητών, αν και από χθες Δευτέρα, έχει ανοίξει σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και τα γυμναστήρια.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων «Palso», η αναφορά της ΚΥΑ στις εξετάσεις γλωσσομάθειας, όπως αυτές ορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, το οποίο συμπεριλαμβάνει και εξετάσεις που δεν αναγνωρίζονται όμως από τον ΑΣΕΠ, έχει δημιουργήσει σύγχυση, αφού εξεταστικοί φορείς, εκμεταλλευόμενοι την ασάφεια, «στήνουν» με το αζημίωτο τέτοιες εξετάσεις, ώστε να προσφέρουν «άλλοθι» σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για περισσότερα διά ζώσης μαθήματα στον χώρο τους.
«Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι, με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών κλειστά δε δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας θερινών τμημάτων, κάτι που θα αποτελούσε ευκαιρία για ανάκαμψη μετά την επτάμηνη ημιλειτουργία. Αυτό, όταν τα παράνομα ιδιαίτερα δε σταμάτησαν ποτέ να γίνονται διά ζώσης στις οικίες των μαθητών, σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και συνεχίζουν κανονικά», σημειώνει ο Σύλλογος που στρέφεται και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε: «Γιατί να τους ανοίξουμε, αφού αυτοί τώρα κλείνουν για καλοκαίρι;».
«Κατόπιν τούτων, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο πλήρες άνοιγμα των Φροντιστηρίων/Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να δώσει μια πειστική απάντηση, γιατί οι επιχειρήσεις μας είναι οι μόνες που συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, την οποία συνυπογράφει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Η Μ. Χαραλάμπους νέα πρόεδρος στον Σύλλογο PALSO Ιωαννίνων

Αναφορά για δωρεάν self-tests και στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

Ικανοποίηση για τις αποφάσεις και τη συμβολή του