ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξοπλισμός παρελήφθη, στο περίμενε για την αίθουσα ξιφασκίας

Οκτώ φορτηγά με υλικοτεχνικό εξοπλισμό από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού έφτασαν στα Γιάννενα την Τετάρτη, ενώ αναμένονται άλλα οκτώ τις επόμενες ημέρες.

Πυλώνες φωτισμού, κερκίδες, ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων, συστήματα ήχου, δημοσιογραφικά θεωρεία, φώτα, συστήματα πυρόσβεσης και φορητοί θάλαμοι μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) και θα μοιραστούν στη συνέχεια στους δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου, Δωδώνης, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου και Ζαγορίου, ανάλογα με τη δυνατότητα αξιοποίησής τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Πρόκειται για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος, πριν από περίπου έναν χρόνο, ως βουλευτής Ιωαννίνων, είχε καταθέσει πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της «Ελληνικό Α.Ε.» για τη δωρεά πολύτιμου υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς τον νομό Ιωαννίνων από τα γήπεδα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, μεταξύ άλλων, της καλαθοσφαίρισης, του baseball, του hockey και των ανοικτών βοηθητικών γηπέδων.
Η διάθεση του εξοπλισμού δεν έχει σχέση με την παραχώρηση στην περιοχή της αίθουσας ξιφασκίας του Ελληνικού, για την οποία υπάρχει η εκπεφρασμένη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά προέκυψε η ανάγκη χρήσης του ως εμβολιαστικό κέντρο.
Ο κ. Αμυράς βρέθηκε την Τετάρτη στο Ελληνικό, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκαθήλωσης και μεταφοράς του εξοπλισμού υπό τον συντονισμό του πρόεδρου του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Παντελή Κολόκα. «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, καθώς θα δούμε τα γήπεδα μας και στους οκτώ δήμους του νομού να εκσυγχρονίζονται. Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νέους να μπουν στα στάδια και τα γήπεδα, και, παράλληλα, να βάλουμε τον νομό μας πιο ενεργά στη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την εξαίρετη συνεργασία και τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της μεταφοράς του εξοπλισμού, την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της «Ελληνικό Α.Ε.» Νανά Σπυροπούλου και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα.
Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αποτελείται ενδεικτικά από σταθερές κερκίδες θεατών και από τις τέσσερις πλευρές του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, κινητές κερκίδες και κερκίδες VIP με ανάκληση, δύο Matrix (ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων), ηλεκτρονικές κονσόλες, οκτώ πυλώνες φωτισμού(από γηπεδα Baseball, Hockey) με 240 προβολείς ύψους 20-30 μέτρων, δέκα πυράντοχες πόρτες ασφαλείας, 15 πυλώνες φωτισμού ύψους 10 μέτρων με προβολείς 250 watt, 22 μεγάφωνα, 150 φωτιστικά σώματα οροφής στεγανά με διαφανές πολυκαρβονικό κάλλυμα (2x36W), 250 φωτιστικά σώματα ψευδοροφής με διαφανές πολυκαρβονικό κάλλυμα (4x18W), 120 φωτιστικά σώματα εσωτερικού χώρου τύπου προβολέα (1000W), 60 φωτιστικά σώματα εσωτερικού χώρου τύπου προβολέα (150W), 70 φορητούς πυροσβεστήρες καθώς και οροφής ABCE & BCE, 20 πυροσβεστικές φωλιές, επίτοιχες και χωνευτές, δέκα σταθμούς ειδικών πυροσβεστικών εργαλείων και μέσων, πινακίδες σήμανσης, κλειστούς θαλάμους (ticket office) και δημοσιογραφικά θεωρεία.

Σχετικά άρθρα

Το… ορεκτικό η προμήθεια του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Αποστόλης Τζελέτας

Πλήρης εξοπλισμός ηλεκτρονικής παρακολούθησης για 24 κλίνες Μ.Ε.Θ. από την «Ήπειρος ΑΕΒΕ»