ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξανά στα… κάγκελα οι κυνηγοί

Στα… κάγκελα βρίσκονται, για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, οι κυνηγοί, αντιδρώντας έντονα σε διατάξεις του σχεδίου νόμου για τα «ζώα συντροφιάς», που έχει θέσει σε διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρουν, το σχέδιο νόμου, που προβλέπει μεταξύ άλλων την καθολική στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές, ότι εμπεριέχει διακρίσεις και σκοπιμότητες που στρέφονται ευθέως κατά της κυνηγετικής οικογένειας.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, την Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα.
Στον χώρο της συγκέντρωσης θα υπάρχει η δυνατότητα της ενημέρωσης των πολιτών για τις προτάσεις του σχεδίου νόμου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, εκφράζοντας τις απόψεις τους.
«Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μία σειρά κυρώσεων, σε ποινικό και διοικητικό επίπεδο για τους κυνηγούς, αλλά και για όσους πολίτες έχουν επιλέξει να εντάξουν στη ζωή τους έναν ή περισσότερους σκύλους.
Σύσσωμη η κυνηγετική οικογένεια δεν αποδέχεται τις προτάσεις του σχεδίου νόμου και το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους κυνηγούς και σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, να δώσουν ηχηρή απάντηση με την παρουσία τους στη συγκέντρωση της προσεχούς Τετάρτης», αναφέρει σε δελτίο τύπου η Ε’ ΚΟΗ.

Σχετικά άρθρα

Με το μπλοκάκι των προστίμων ανά χείρας οι θηροφύλακες

Δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχές των δήμων Μετσόβου και Κόνιτσας

Ό,τι περνάει από το χέρι του… για την επέκταση