ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπαίνει μπροστά η ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη

Το έργο της ανάπλασης της οδού Χαριλάου Τρικούπη βάζει μπροστά ο δήμος Ιωαννιτών, με κύριο στόχο να δώσει περισσότερο χώρο στους πεζούς σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης υποδομών στη δημοτική ενότητα Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και του οδικού τμήματος μπροστά από την πλατεία Πάργης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης στην καρδιά του αστικού ιστού ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη τροποποιείται ο άξονας της οδού, προκειμένου να μειωθούν οι πολλαπλές αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά και για να ευθυγραμμιστεί με την είσοδο της προέκτασης, με την οποία δεν υπήρχε σύγκλιση. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πέντε διαβάσεων πεζών πριν τη συμβολή με τις κάθετες οδούς για να επιτρέπουν στα οχήματα που εισέρχονται, να κινούνται ανεπηρέαστα.
Στα πεζοδρόμια προβλέπεται η επίστρωση με πλάκες που θα είναι ανθεκτικές στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και συγχρόνως θα είναι ασφαλείς για την κίνηση των πεζών. Επί όλων των πεζοδρομίων κατασκευάζεται λωρίδα όδευσης τυφλών διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδό της, που αποβλέπει στην καθοδήγηση και ασφαλή κίνηση των ατόμων με προβλήματα στην όραση.
Στην πλατεία Πάργης κατασκευάζεται ισόπεδος κόμβος, με τον άξονα των οδών να μετατοπίζεται σε περιορισμένη έκταση σε σχέση με τον υφιστάμενο, λόγω της διαφοροποίησης του πλάτους των πεζοδρομίων και των παρκίδων.
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, επιτυγχάνεται αφενός η επίλυση σοβαρών προβλημάτων σε μία πυκνοδομημένη και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο περιοχή, αφετέρου η σημαντική αναβάθμισή της.

Μεγαλώνει το καταφύγιο αδέσποτων

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε, επίσης, η μελέτη κατασκευής και οι όροι δημοπράτησης της προσθήκης κτιρίου στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 262.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων φιλοξενίας των αδέσποτων της πόλης.

Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης κατεδάφισης ρυμοτομούμενων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

Σχετικά άρθρα

Εργασίες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η ταλαιπωρία πρόσκαιρη, τα έργα… μόνιμα

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογραφές και για το έργο αναβάθμισης της Χαριλάου Τρικούπη

Ηπειρωτικός Αγών