ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλαγή ψυχολογίας διαπιστώνουν οι τουριστικοί παράγοντες

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα δημιουργήσουν τις επιδημιολογικές και ψυχολογικές συνθήκες για επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, εκφράζουν οι τουριστικοί παράγοντες της Ηπείρου.

Ήδη το άνοιγμα της εστίασης δημιούργησε ένα θετικό κλίμα, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να αναμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, ώστε να αρχίζουν να κεφαλαιοποιούν τη ζήτηση που έχει αρχίσει να υπάρχει από Έλληνες και ξένους.
Εντατικές είναι οι προετοιμασίες, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Λευτέρης Ζαρκάδας, λέγοντας ότι θα ανοίξει ένα 80% των καταλυμάτων, ποσοστό που ξεπερνά το περσινό.
«Όσο νωρίτερα “πρασινίσουμε” στον χάρτη που απεικονίζει την επιδημιολογική κατάσταση, τόσο πιο εύκολα θα δεχθούμε τουρίστες και από άλλες χώρες. Αυτό προϋποθέτει να τρέξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στις χώρες εισροής τουριστών και στη δική μας χώρα. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι παρατηρείται μια κινητοποίηση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήδη υπάρχει μια αλλαγή στην ψυχολογία του κόσμου. Μετά το πλήρες άνοιγμα των δραστηριοτήτων και με την έναρξη του πτητικού έργου, εκτίμησή μας είναι ότι προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρχει μια κανονικότητα».

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιό του ο Ελ. Ζαρκάδας

Ηπειρωτικός Αγών

Κατέθεσε συνδυασμό και η «Συμμαχία για το Ζαγόρι»

Ένα επιπλέον εργαλείο στην προσπάθεια αναβάθμισης