ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συμβάσεις για τέσσερα νέα έργα

Τις συμβάσεις με τους αναδόχους για τέσσερα νέα έργα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το ένα έργο, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, αφορά την αναβάθμιση υποδομών στη δημοτική ενότητα Παμβώτιδας. Η παρέμβαση αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών εντός οικισμών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες των κοινοτήτων Καστρίτσας και Βασιλικής, καθώς και εργασίες οδοποιίας και υδραυλικές εργασίες απορροής όμβριων υδάτων για τη διαμόρφωση και κατασκευή σε οδούς της επέκτασης σχεδίου στην κοινότητα Κατσικά.
Τη Δ.Ε. Παμβώτιδας αφορά και το δεύτερο έργο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης οδών εντός και εκτός οικισμών, εργασίες κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης και εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής οδών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες των κοινοτήτων Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Λογγάδων, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιάς και οικισμό «Καραδήμα», Δαφνούλας, Κράψης, Ανατολικής και οικισμού «Κοτομίστας».
Το τρίτο έργο, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ αφορά τη βελτίωση υποδομών στο Σταυράκι, το Νεοχωρόπουλο και τα Κάτω Μάρμαρα, και περιλαμβάνει κυρίως εργασίες οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις και αποκαταστάσεις φρεατίων.
Το τέταρτο έργο, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, είναι η διαμόρφωση- ανάπλαση ακάλυπτου χώρου στον κόμβο των Δώδεκα Αποστόλων. Πρόκειται για έναν αναξιοποίητο χώρο, σχεδόν τριγωνικής κάτοψης, στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Στρ. Μακρυγιάννη και Δημ. Πατατούκα, στο σημείο που βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, εκτάσεως 250-300 τ.μ..
Ο χώρος αυτός, παρότι μικρός, είναι σημαντικός για την εικόνα της πόλης, καθώς βρίσκεται στην είσοδό της για όσους διέρχονται από και προς τους Αμπελοκήπους, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», τα Καρδαμίτσια, την Ελεούσα κ.α.. Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν κυρίως τον καθαρισμό του ακάλυπτου αστικού χώρου, αποξηλώσεις, καθαιρέσεις- εκσκαφές, κατασκευή βάσης οδοστρωσίας, βάση σκυροδέματος, πλακόστρωση, τακτοποίηση φρεατίων, διαμόρφωση πρόσβασης ΑμεΑ, κατασκευή νέων κρασπεδόρειθρων, επιφάνειες φύτευσης, καθιστικά και άλλα.
Την πρόταση διαμόρφωσης του χώρου είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα» Ιωαννίνων στη διαδικασία του «συμμετοχικού προϋπολογισμού», με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου να εκπονούν τη σχετική μελέτη.
Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου υλοποιείται με συνέπεια και με στόχο να επιλυθούν προβλήματα σε όλες τις συνοικίες και τις κοινότητες. «Όταν φτάνουμε στις υπογραφές των συμβάσεων, σημαίνει ότι έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο και πιο χρονοβόρο διάστημα για την υλοποίηση ενός έργου. Με τις υπογραφές ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή τους. Έχουμε επισημάνει στους αναδόχους την αναγκαιότητα να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, ώστε να αποφεύγουμε παρατάσεις, που σημαίνουν επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο δήμος θα είναι σε θέση να προχωρήσει και σε συμβάσεις για νέα έργα, ιεραρχώντας τις ανάγκες και με στόχο πάντα να αντιμετωπίζονται προβλήματα και να αναβαθμίζεται η καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών