ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάνει επανεκκίνηση ο δήμος Ζαγορίου

Μια σειρά από δράσεις, με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι», περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Ζαγορίου, που παρουσιάστηκε στους Ασπραγγέλους.

Ο δήμος Ζαγορίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την περιφέρεια Ηπείρου και με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, φιλοδοξεί να αναδείξει τη μοναδικότητα της περιοχής, προβάλλοντας τη φυσική, πολιτισμική και ιστορική της ταυτότητα, κάνοντας ουσιαστικά τη δική του επανεκκίνηση.
«Χάρη στην υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας που επεδείχθη από όλους, το Ζαγόρι κατάφερε να παραμείνει όρθιο την περσινή τουριστική περίοδο, παρ’ όλες τις τρομακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία», ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, προσθέτοντας πως οι δράσεις αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει το Ζαγόρι, καθιστώντας το ανταγωνιστικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό.
Οι δράσεις που παρουσιάστηκαν, τονίστηκε ότι έχουν λάβει υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, αλλά είναι συνυφασμένες και με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, ο οποίος θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει πόρους και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ατού του προγράμματος τουριστικής προβολής είναι η παραγωγή ενός νέου ψηφιακού βίντεο, που θα διανεμηθεί στα ΜΜΕ και θα προβληθεί μέσω των social media. Οι υπόλοιπες δράσεις, όπως τις παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού- Πολιτισμού Γιάννης Τσαπάρης, αφορούν τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής portal του δήμου Ζαγορίου, την προβολή σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών, τον σχεδιασμό και υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού, τη μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση στη δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής, τη συμμετοχή σε εκθέσεις, τη διοργάνωση συνεδρίων με αντικείμενο τον θεματικό τουρισμό και τη διαχείριση του πολιτιστικού και φυσιολατρικού προϊόντος, καθώς και την εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις υπαίθριες δραστηριότητες.
Τέλος, προβλέπεται η αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του δήμου Ζαγορίου, της Πασχαλείου Σχολής στο Καπέσοβο και της βιβλιοθήκης του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά, με στόχο τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και λοιπών αρχειακών κειμηλίων.
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε παρουσία της εκπροσώπου της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Έλσας Εξάρχου και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Ελεάνας Αγιοβασιλειώτου.

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Μια βράβευση που καθυστέρησε πέντε μήνες

Πασχάλειος Σχολή – Έχει καταθέσει πρόταση και αναμένει ο Δήμος Ζαγορίου