ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ερωτήματα για την αλλαγή στάσης σε έργο φωτοβολταϊκών

Για μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν για τον δήμαρχο Ζίτσας, την πρόεδρο και τα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε σχέση με την αλλαγή της στάσης τους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, κάνει λόγο η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο.

Στην ουσία, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης βλέπει μεταστροφή της στάσης της δημοτικής αρχής απέναντι στην εταιρεία ABO Wind σε ό,τι αφορά φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καρίτσα, καθώς ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα μέλη της πλειοψηφίας ψήφισαν θετικά.
«Ο δήμαρχος, με αυτή του την απόφαση, αλλάζει όλα όσα έλεγε ο ίδιος και η παράταξή του για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων επενδύσεων. Αρκεί να ανατρέξει κανείς σε παλιότερες τοποθετήσεις του για αιολικά, υδροηλεκτρικά και θα αντιληφθεί για τι στροφή μιλάμε. Αυτή δυστυχώς είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία. Ο δήμος Ζίτσας λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για τα σημαντικά ζητήματα, διοικούμενος από ανθρώπους που δε διστάζουν να αλλάξουν τις αποφάσεις τους σε λίγες μόλις ημέρες. Δεν αξίζει στο δήμο μας τέτοια διοίκηση που οι εκπρόσωποί του δε γνωρίζουν τι αποφάσεις λαμβάνουν και το χειρότερο πώς να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα του δήμου συνολικά. Η παράταξή μας έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με σχέδιο, έλεγχο και ξεκάθαρο πλαίσιο. Υπέρ των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών», αναφέρει η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση