ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θέλουν «άλογα κούρσας» τους εργάτες

Ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας βλέπει η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ στο ζήτημα των εμβολιασμών εκτός λίστας, τονίζοντας ότι το φταίξιμο δεν είναι των εργαζόμενων.

«Από την πρώτη μέρα της πανδημίας ανταγωνίζονταν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το ποιος θα φτιάξει πρώτος την κερδοφόρα πατέντα, αντί να συνεργαστούν όλοι οι επιστήμονες και να φτιαχτεί γρήγορα, φθηνό εμβόλιο, για όλον τον κόσμο. Τώρα, παίρνει σειρά ο ανταγωνισμός των εταιρειών για το ποιος θα εμβολιάσει πρώτος τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν “ άλογα” στην κούρσα των κερδών», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το «ελεύθερο» σε κάθε εταιρεία να κάνει ό,τι θέλει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που σημειώνει ότι η επιχείρηση προσπάθησε να επιβάλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. «Θέλει άλογα κούρσας τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να παίζει με τις ζωές και την υγεία μας», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες