ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Τίμιες δίκες» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ

Ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το οποίο είχε καλλιεργηθεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, χαρακτηρίζει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) την επίκληση ενός πορίσματος, που δεν είναι σε γνώση του Σωματείου, στη δικαστική τους διαμάχη για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για ενέργειες που προσπαθούν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστηρίων με αόριστες αναφορές οι οποίες αμφισβητούν ευθέως τα μισθολογικά στοιχεία εργαζομένων.
Όπως εξηγεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στις προτάσεις της επιχείρησης ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών της, κάνει επίκληση του από «19-10-2020 πορίσματος– πραγματογνωμοσύνης του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Αθανασίου Αποστολόπουλου». Το Σωματείο Εργαζομένων εκφράζει την απορία του πώς γίνεται χρήση ενός πορίσματος που εμπεριέχει αιχμές για λάθος υπολογισμό της μισθοδοσίας τους από τη στιγμή που δεν έχει τεθεί ποτέ υπόψη τους, θέτοντας παράλληλα δύο ερωτήματα: το πρώτο έχει να κάνει με το πώς ο ορκωτός λογιστής έβγαλε πόρισμα χωρίς να έχει σύμβαση με τη ΔΕΥΑΙ και πώς έφθασαν τα στοιχεία σε αυτόν και με ποια διαδικασία.
«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι διαδικασίες διακίνησης τέτοιων στοιχείων διέπονται από τους κανόνες της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Να τονίσουμε εδώ ότι ως εργαζόμενοι ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον έλεγχο σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία μας, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και οι τυπικές διαδικασίες», σημειώνεται σε ανακοίνωση- καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και καταλήγει: «Δύο περίπου χρόνια που είστε διοίκηση, παρόλο που δεν καταφέραμε να βρούμε εξωδικαστική λύση στις δικαστικές μας διαφορές, έχει γίνει προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα επιφέρει την “πολυπόθητη” εργασιακή ειρήνη. Οι ενέργειες, όμως, αυτές, το μόνο που κάνουν, είναι να δυναμιτίζουν αυτές τις προσπάθειες. Αυτό το οποίο αιτούμαστε και σας καλούμε να συμβάλλετε αυτή τη στιγμή είναι “τίμιες δίκες”».

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών