ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ζαγορίου- Δεν κινδυνεύει το γεφύρι στη Σκάλα Βραδέτου

Δεν επηρεάζει τη στατικότητα του γεφυριού της Σκάλας Βραδέτου η κατάπτωση στο μονοπάτι, διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή Ζαγορίου, κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος για εργασίες αντικατάστασης του τοίχου αντιστήριξης και αποκατάστασης του μονοπατιού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα και τις παρεμβάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο δήμος Ζαγορίου έχει διαπιστώσει εδώ και δέκα ημέρες περίπου την κατάπτωση του παλαιού τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι, λίγα μέτρα πριν από το γεφύρι. Κατόπιν, ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος επικοινώνησε με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς πρόκειται για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, και από την αυτοψία προέκυψε πως η κατάπτωση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη στατικότητα του γεφυριού.
Ο δήμος ήδη έχει αναθέσει το έργο της αποκατάστασης και καθαρισμού της Σκάλας Βραδέτου και Βίτσας από πέρυσι, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
«Ο δήμος μας ανεξάρτητα του προϋπολογισμού του, έχει τη δυνατότητα να προβεί άμεσα σε οποιεσδήποτε ενέργειες κρίνονται απαραίτητες σε έκτακτες και κατεπείγουσες περιπτώσεις. Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης και την αποκατάσταση του μονοπατιού. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο. Ο δήμος μας και οι υπηρεσίες του αγωνίζονται καθημερινά δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ζαγορίου, η οποία απαντά ουσιαστικά και στην κριτική της παράταξης «Όραμα για το Ζαγόρι» ότι μεταφέρθηκαν σε άλλους κωδικούς κονδύλια που είχαν εγγραφεί αρχικά για εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο.

Σχετικά άρθρα

Μια βράβευση που καθυστέρησε πέντε μήνες

Πασχάλειος Σχολή – Έχει καταθέσει πρόταση και αναμένει ο Δήμος Ζαγορίου

Επανεκλογή Γ. Σουκουβέλου στον Δήμο Ζαγορίου