ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βγάζει την περιφέρεια στη… σέντρα για τη νέα παράταση στους ΣΜΑ

Τη μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου, λόγω του ότι υπάρχουν ακόμη ΣΜΑ που δεν έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά.

Ο χρόνος παράδοσης μετατέθηκε για τις 31 Μαΐου και αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη 14η παράταση, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να καταγγέλλει ότι η παράταση δόθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη, την οποία επικύρωσε η Οικονομική Επιτροπή, και χωρίς απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, η οποία ωστόσο από την επισυναπτόμενη απόφαση προκύπτει ότι γνωμοδότησε θετικά.
«Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι οι πράξεις και παραλείψεις της περιφερειακής αρχής έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που ασχολούνται με τη μεταφορά των απορριμμάτων και την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων που πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων», σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Θέση παίρνει και για το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο προχωρά στη Β’ φάση με τη συμμετοχή των τριών κολοσσών του κλάδου, της Intrakat, της ΤΕΡΝΑ και του Ομίλου Μυτιληναίος. «Κι αν η περιφέρεια έχει να πανηγυρίζει ότι “έσωσε” τον ανταγωνισμό με τη συμμετοχή των κολοσσών του κλάδου, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τέτοια έργα, τονίζει.

Απάντηση της περιφέρειας

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έμεινε αναπάντητη από την περιφέρεια Ηπείρου, που σημειώνει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται που βρίσκεται το πρόβλημα με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καίτοι έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη εξηγήσεις όπως και έγινε και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
«Η σημερινή απόφαση αφορά την παράδοση του εξοπλισμού των ΣΜΑ, ο οποίος εκτός των άλλων για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος λειτουργίας τους. Επί αυτού τι θα μπορούσε να αποφασίσει άραγε η Επιτροπή Παρακολούθησης, όταν οι σχετικές διαδικασίες προβλέπονται από τη νομοθεσία;», τονίζει.

Σχετικά άρθρα

Αναβολή αποφάσεων, λόγω έλλειψης απαρτίας

Γεωργία Χαλάτση

Συμβολική κατάληψη, πριν τη συγκέντρωση

Ηπειρωτικός Αγών

Ιδιώτες με το τέλος της δοκιμαστικής λειτουργίας