ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πόσο πιο χαμηλά θα σύρετε το περιφερειακό συμβούλιο;»

Επίθεση στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η επίθεση προς τον κ. Καχριμάνη έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το ότι άφησε υπαινιγμούς για διασυνδέσεις των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης με την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, λόγω της παρουσίασης στοιχείων, τα οποία όμως είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο και από εκεί αντλήθηκαν. «Κοιταχτείτε στον καθρέφτη κ. περιφερειάρχη και θα δείτε μια περιφερειακή αρχή που υπέγραψε την προκλητική εγγυημένη κερδοφορία του εργοστασίου για 25 χρόνια και τη βάφτισε “βιωσιμότητα”, μια περιφερειακή αρχή η οποία έκρυψε στα συρτάρια τις επιπλέον δικαστικές απαιτήσεις της εταιρίας για 3,8 εκατ. ευρώ, και έναν περιφερειάρχη να παραδέχεται την ανάμιξή του σε παρασκηνιακές συμφωνίες που ξεκινούν από τους απλούς εργάτες και φτάνουν μέχρι τον διευθύνοντα σύμβουλο. Πάει πολύ κ. περιφερειάρχη να έχετε τα μούτρα να κατηγορείτε τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους για επαφές με την εταιρία επειδή βρήκαν στο διαδίκτυο τα χαΐρια σας…», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταλογίζεται ότι επέτρεψε, χωρίς να παρεμβαίνει, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι έκλεισε τον κατάλογο των ομιλητών χωρίς να δώσει το δικαίωμα να δευτερολογήσει η εισηγήτρια της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και ότι έκλεισε το μικρόφωνο σε σύμβουλο που δεχόταν τις κατ’ εξακολούθησιν παρεμβάσεις του περιφερειάρχη, δήθεν για να τηρήσει τον κανονισμό. «Με τέτοιους χειρισμούς, είναι λογικό να… ξέχασε τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων τους τελευταίους 10 μήνες που τα περιφερειακά συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Ο πρόεδρος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, γιατί γνώριζε και μάλιστα ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις, παρόλα αυτά από τις 7 Μαΐου του 2020 δεν προχώρησε στην διαδικτυακή μετάδοση. Ούτε και υπήρχε ποτέ περίπτωση να μπορέσουν οι Ηπειρώτες να δουν τι γίνεται μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, αν δεν επέμενε η ΛΑ.ΣΥ.», αναφέρεται.

Σχετικά άρθρα

Καταγγελίες για μη ανανέωση συμβάσεων και αύξηση διδάκτρων στο ΠΚΔΙ

Βλέπει προσπάθεια «καθαγιασμού» πίσω από την παραίτηση Παργανά

Βγάζει την περιφέρεια στη… σέντρα για τη νέα παράταση στους ΣΜΑ

Ηπειρωτικός Αγών