ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πήγε… περίπατο η ομοφωνία για τις μονάδες βιορευστών

Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε σχέση με το ψήφισμα που εστάλη την Τρίτη για τις μονάδες βιορευστών στον Λύγγο και την «υπόδειξη» του δήμου Δωδώνης για χωροθέτησή τους στη Βιομηχανική Περιοχή.

Το «ομόφωνο ψήφισμα» μάλλον δεν αποτυπώνει ομοθυμία στο συγκεκριμένο ζήτημα, με βάση τις αντιδράσεις που καταγράφονται από τις παρατάξεις «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο και «Αλλαγή Τώρα- Δήμος Ζίτσας για όλους» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζιάκκα.
Για εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου που δεν έχει προηγούμενο, κατηγορεί τον Μ. Πλιάκο η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία». Αιτία της αναφοράς αυτής είναι ότι η παράταξη Γαρδίκου ανακάλυψε ότι αυτά για τα οποία ο δήμαρχος Ζίτσας κατήγγειλε τον δήμο Δωδώνης, ότι δηλαδή υποδείκνυε τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων ως εναλλακτική λύση για τη χωροθέτηση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών, αναφέρονται και στο υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμος Ζίτσας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
«Τελικά δήμαρχε μίλησες εσύ για λογαριασμό του δήμου όπως αποδεικνύεται. Και είπες ακριβώς τα ίδια με αυτούς που κατηγόρησες. Με την απαράδεκτη αυτή στάση σου διχάζεις τον δήμο σου και τους δημότες σου. Μέσα στον ίδιο σου τον δήμο δημιουργίες στρατόπεδα τοπικών κοινοτήτων και συνθήκες αντιπαράθεσής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και χαρακτηρίζει τον Μ. Πλιάκο «πολιτικά επικίνδυνο για τα συμφέροντα του δήμου». Μάλιστα, δηλώνει ότι αποσύρει τη στήριξη της από το ομόφωνο ψήφισμα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη που τον εμπιστεύτηκε.
Την αποστολή του ψηφίσματος προς δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει οριστική έγκριση του περιεχομένου του, καταγγέλλει από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Τώρα- Δήμος Ζίτσας για όλους» Γιώργος Ζιάκκας.
«Το δήθεν ομόφωνα ψηφισθέν ψήφισμα σχετικά με το δελτίο τύπου του δήμου Δωδώνης, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι νόθο! Η πρακτική που χρησιμοποιήθηκε, δεν εκπροσωπεί την παράταξή μας και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Είναι σίγουρο και αποτελεί μεγάλο πολιτικό ατόπημα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε τέτοια μονομερής από τη δημοτική αρχή πρακτική να αδειάζει ακόμα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να επιτύχει τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζιάκκας.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά