ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επί παντός επιστητού αντιπαράθεση για τη ΔΕΥΑΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τη ΔΕΥΑΙ και θα παρουσιαστούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, όπως έκανε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρός της Άρης Μπαρτζώκας.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ακανθώδες ζήτημα καθώς για τη μισθοδοσία των εργαζομένων είναι σε εκκρεμότητα δώδεκα δίκες.
Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην ύδρευση της πόλης και οδήγησαν στην πολύωρη διακοπή, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί αν υπήρχαν θολόμετρα. Η ΔΕΥΑΙ προχωρά σε εκπόνηση μελέτης ώστε να γίνει η τοποθέτησή τους προκειμένου να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κάθε ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον.
Υπογράμμισε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της σύμβασης που αφορά την επέκταση του βιολογικού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς το συγκεκριμένο έργο δίνει οριστική λύση.
Απαντώντας σε θέματα που είχαν τεθεί από την αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό, καθώς εκκρεμούσε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Όταν αυτή εκδόθηκε, τότε έγινε και η αποστολή για τον έλεγχο της σύμβασης», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο Θωμάς Μπέγκας κατηγόρησε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για καθυστερήσεις στο έργο. «Γνωρίζουν όλοι ότι παλέψαμε μέχρις εσχάτων για να σώσουμε το έργο του βιολογικού και των δικτύων αποχέτευσης από την απένταξή τους. Γνωρίζουν επίσης ποιοι ήταν αυτοί που παρεμπόδιζαν την εξέλιξη του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια. Δε νομίζω ότι πρέπει να πανηγυρίζετε ακόμα, γιατί ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι μακρύς και οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις βαραίνουν αποκλειστικά τη δική σας διοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.
Αναφορικά δε με τη διαχείριση της λυματολάσπης, τόνισε πως η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες με πλασματικά στοιχεία εξοικονόμησης πόρων, την ώρα που, αν δεν είχε ακυρώσει τον διαγωνισμό που η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης είχε κάνει, αυτή τη στιγμή η λυματολάσπη θα είχε απομακρυνθεί.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ διερωτήθηκε αν είναι σε θέση να απαντήσει στο πότε θα απομακρυνθεί η λυματολάσπη, κάτι που είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του Βιολογικού. «Η δημοτική αρχή της φάμπρικας των αναθέσεων δεν μπορεί να μέμφεται εμάς επειδή επιλέξαμε έναν ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την απομάκρυνση της λυματολάσπης», κατέληξε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΙ, ο κ. Μπαρτζώκας έκανε γνωστή την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτες ώστε να γίνεται τακτική καταμέτρηση στην κατανάλωση νερού σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα οι καταναλωτές των περιοχών αυτών να λαμβάνουν λογαριασμούς ανά τετράμηνο.
Επίσης, η διοίκηση επεξεργάζεται την παροχή κινήτρων για όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ydata.eu.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα