ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποσυμφόρηση της Κακαβιάς ζητούν οι τελωνειακοί

Να ανοίξει το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα διενεργεί ελέγχους σε όλους τους διερχόμενους, αλλά και αυτά στο Μαυρομάτι και τη Μέρτζανη μόνο για την έξοδο έμφορτων, ζητούν για μια ακόμη φορά οι τελωνειακοί υπάλληλοι, που θεωρούν αυτονόητα τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα.

Όπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή πρόσθετα μέτρα στις χερσαίες πύλες της χώρας, ουσιαστικά στην Κακαβιά και τους Ευζώνους, που παραμένουν ανοιχτά. Στο πλαίσιο αυτό, για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, αντί έως τις 11 το βράδυ, τίθεται πλαφόν στους διερχόμενους σε 400 άτομα ημερησίως, ενώ γίνεται rapid test σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.
Η διενέργεια rapid tests και στους οδηγούς φορτηγών ήταν κάτι που οι τελωνειακοί υπάλληλοι ζητούσαν εδώ και τρεις μήνες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης. Παράλληλα πρόσθεσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι τα ίδια μέτρα εφαρμόστηκαν και στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όμως με δεδομένο πως η Κακαβιά είναι η μοναδική διέλευση από την γειτονική Αλβανία, τόνισε πως υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση. Σημείωσε δε πως μόνο το βράδυ της Κυριακή πέρασαν 100 φορτηγά οχήματα.
«Επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυμφορηθεί η Κακαβιά, να ανοίξει και η Κρυσταλλοπηγή, με κλιμάκιο και εκεί του ΕΟΔΥ και σε ό,τι αφορά στα δύο μικρότερα, του Μαυροματίου και της Μέρτζανης, τουλάχιστον να ανοίξουν μόνο για την έξοδο φορτηγών, εφόσον δεν μπορούν να είναι παντού κλιμάκια», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθενται στα σχέδια συρρίκνωσης οι τελωνειακοί

«Κοινωνική και εθνική υπόθεση» τα τελωνεία σε Δρυμάδες- Πόβλα

Υπό στενή εποπτεία η διαδικασία της απόσταξης

Γεωργία Χαλάτση