ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε ισχύ το Ρυμοτομικό Σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Μετά από αγώνα και προσπάθεια πολλών ετών, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και βρίσκεται σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο περιοχής Σεισμοπλήκτων του δήμου Ιωαννιτών που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ, καθώς και η πράξη εφαρμογής που είχε κυρωθεί με την αριθ.1/2001 πράξη, η οποία εγκρίθηκε με την 3769/16-2-2001 απόφαση του δημάρχου Ιωαννιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Ιωαννιτών, για την ισχύ της ακυρωθείσας πράξης εφαρμογής συνέβαλε σημαντικά ο περιφερειάρχης Ηπείρου και η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, ενώ για την επανέγκριση του ακυρωθέντος σχεδίου συνέβαλαν καθοριστικά με τη σύνταξη μελέτης αιτιολόγησης στις αιτιάσεις του ΣτΕ οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.
Η δημοτική αρχή απευθύνει ευχαριστίες σε όλους για τη συμβολή τους, ώστε να κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων.

Χαιρετίζει με… έκφραση δυσαρέσκειας

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θέτουν πλέον σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων, χαιρετίζει παράταξή «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», σημειώνοντας ότι μπαίνει τέλος σε ένα θέμα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν χωρίς εμπόδια τις περιουσίες τους.
Ταυτόχρονα, όμως, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή «ξέχασε» να την ευχαριστήσει για τη συμβολή της. «Η σημερινή δημοτική αρχή, στην ανακοίνωσή της για το θέμα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μικρόψυχη, “αποφεύγοντας” να ονοματίσει στους συμμετέχοντες στη συλλογική προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τη δική μας δημοτική αρχή, εκτός αν μας περιλαμβάνει στους “λοιπούς” που απευθύνει ευχαριστίες… Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες και τους αγώνες που δώσαμε για το ζήτημα αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Προφυλακίστηκε η 55χρονη μετά την απολογία της

Γεωργία Χαλάτση

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Σε τελικό στάδιο ο έλεγχος του Σχεδίου Σεισμοπλήκτων