ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες όλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων των δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας (συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του προ-Καποδιστριακού ΟΤΑ Ηγουμενίτσας) και των δήμων Ζηρού, Πάργας και Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της δημοτικής κοινότητας Πρέβεζας) του συνόλου της Π.Ε. Πρέβεζας, με χθεσινές αποφάσεις των Διευθύνσεων Δασών Θεσπρωτίας (ΑΔΑ: ΨΘΛ4ΟΡ1Γ-ΜΧ6) και Πρέβεζας (ΑΔΑ: Ω3ΣΟΟΡ1Γ-Λ4Μ), όπως κάνει γνωστό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Για την ενημέρωση των πολιτών έχουν συσταθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) με έδρες τα γραφεία της Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας (Παναγή Τσαλδάρη 21, Τ.Κ. 46100, τηλ. 2665028347, 2665024170, 2665022241 [εσωτ. 107, 108, 1], email: dxthesp@apdhp-dm.gov.gr) και της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας (Λεωφ. Ειρήνης 83, Τ.Κ. 48100, τηλ. 2682022306 και 2682024870, email: ddaspre@apdhp-dm.gov.gr), όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων Δασικών Χαρτών και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων, τις εργάσιμες ημέρες από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να προηγείται ραντεβού.
Για τους αναρτημένους Δασικούς Χάρτες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου» (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου τους, καθώς και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).
Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας. Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη, αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στους αναρτηθέντες Δασικούς Χάρτες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.
Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαρτίου, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, έως την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση ζητούν στη Θεσπρωτία

Στο «κόκκινο» και η Π.Ε. Θεσπρωτίας και ο δήμος Αρταίων

Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη της Π.Ε. Άρτας