ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμος να κάνει πίσω, αν πειστεί για δημαρχείο

Διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη διεκδίκηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην περίπτωση που πειστεί από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ για την πρότασή του για μετατροπή του κτιρίου σε δημαρχείο.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του κ. Καχριμάνη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει από την πλευρά του καμία πρόθεση να μπει σε αντιπαράθεση, αν και επέμεινε ότι η περιφέρεια έχει περισσότερα δικαιώματα στη διεκδίκηση, λόγω της αποπληρωμής από το Περιφερειακό Ταμείο του δανείου που είχε συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αξιοποίηση ενός μέρους του κτιρίου για τη στέγαση υπηρεσιών.
«Ως περιφερειάρχης Ηπείρου δε θέλω ποτέ να έρθω αντίθετος με άλλο φορέα. Εάν με πείσει ο δήμαρχος ότι χρειάζεται να το αντιμετωπίσει ο ίδιος σε όποια παράμετρο μπορεί, και προσωπικά ενδέχεται και να μην επιμείνω άλλο στο να παίξει ρόλο η περιφέρεια. Παρά που δε σας κρύβω ότι είχαμε φτάσει στο σχεδόν να τελειώσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια χρήση θα προέκρινε ο ίδιος από τη στιγμή που είχε προχωρήσει σε συζητήσεις με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για την παραχώρησή του, ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε πως θα ήταν κάτι που θα είχε σχέση με το πανεπιστήμιο, όχι όμως συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών, με εμπορικές χρήσεις στο ισόγειο, όπως είχε προκριθεί μετά από την εκπόνηση μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας το 2013, την οποία και ο ίδιος είχε μνημονεύσει σε σημείο των δηλώσεών του νωρίτερα.
Η δική του σκέψη κινείται περισσότερο στην κατεύθυνση ενός κτιρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές χρήσεις, όπως για τη στέγαση των Μουσείων Ιατρικής και Τυπογραφίας του πανεπιστημίου, ένα μέρος του ως χώρος για μοντέρνα τέχνη και ενδεχομένως και για τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου. «Θα εξετάζαμε διάφορες περιπτώσεις, πιθανώς και σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών. Εγώ για όλο το κτίριο να γίνει ένα πράγμα, δεν είμαι ποτέ υπέρ. Το πανεπιστήμιο θα μπορούσε να είναι φιλοξενούμε για να δείχνει το παρελθόν του. Αυτή ήταν η δική μου σκέψη. Τα κτίρια αυτά είναι τεράστια και δεν παίρνει άλλο να μείνουν όπως είναι», ανέφερε.
Τέλος, απάντησε και σε όσους εμφανίζονται υπέρμαχοι της ιδέας να κατεδαφιστεί το κτίριο και στη θέση του να ανεγερθεί νέο, εκτιμώντας ότι το κόστος θα είναι μικρότερο, εξηγώντας ότι βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή και ο συντελεστής δόμησης θα είναι μικρότερος σε σχέση με το σημερινό κτίριο.

Σχετικά άρθρα

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης