ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδοχος για τα σχολεία στο παλιό «Χατζηκώστα»

Ανάδοχο έχει πλέον το έργο της ανέγερσης σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», στις οποίες πρόκειται να μετεγκατασταθούν το 1ο Νηπιαγωγείο και τα Σχολεία Αναπήρων Παίδων.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε οριστικό ανάδοχο τον Παναγ. Ντούλια και εκτίμηση είναι πως αν δεν προκύψουν προβλήματα, είναι δυνατή η λειτουργία των δύο σχολείων στις νέες εγκαταστάσεις από την επόμενη σχολική χρονιά.

Επίσης, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι η ΤΕΚΑΤ Ο.Ε. για την αποκατάσταση πρανών και προστασίας επ. οδού στην περιοχή της Καστανιάς (120.000 ευρώ), ο Στ. Θεοδωρόπουλος για τον ηλεκτροφωτισμό της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών (139.100 ευρώ), η TSAGOIL Ο.Ε. για την άμεση αποκατάσταση πρανών και βελτίωση τμημάτων οδικού δικτύου πρώην δήμου Σελλών (73.000 ευρώ) και ο  Γ. Χριστογιάννης για  την αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών Σερβιανών (55.000 ευρώ).

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την εκτέλεση της συντήρησης– βελτίωσης οδού από κόμβο Αβγού προς Σερβιανά (120.000 ευρώ), της αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στο κωδωνοστάσιο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ελάτης (68.200 ευρώ με ΦΠΑ) και της αποκατάστασης επαρχιακής οδού και προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες περιοχής δήμου Πωγωνίου (87.400 ευρώ).

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι η κοινοπραξία Μάκης ΑΤΕΕ- Γ. Μπέκας για την κατασκευή κόμβου στη θέση Λυγιά της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (370.000 ευρώ),  ο Δ. Φάης για τη συντήρηση– αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Δραγοψάς (125.000 ευρώ), ο Ευάγγελος Φελέκης για τη βελτίωση – αποκατάσταση παρακαμπτηρίων οδών με το επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Άρτας (72.000 ευρώ) και η  Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση – αποκατάσταση προσβάσεων στους οικισμούς Μακρύκαμπο – Γουριανά – Γραικικό μέσω της ε.ο. 19 Άρτας (73.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Μόνο το Σχολείο Αναπήρων Παίδων χωράει στα προκάτ

Αποστόλης Τζελέτας

Στην αντεπίθεση με εξηγήσεις για το «πανηγυράκι»

Η θερμομόνωση αιτία της καθυστέρησης