ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

53 τα ενεργά κρούσματα στον νομό Ιωαννίνων

Ανησυχία δημιουργεί ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων και έτσι μετά και τη δήλωσή του για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ έκανε σχετική ενημέρωση και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στα δύο νοσοκομεία της πόλεις νοσηλεύονται 14 ασθενείς, ενώ πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στα Γιάννενα είναι σήμερα 53, καθώς υπάρχουν και νοσούντες που δε χρήζουν νοσηλείας, αλλά βρίσκονται στις οικίες τους.
«Αυτό που όλοι παρατηρούμε είναι ότι από την Τετάρτη η πολύ καλή εικόνα αλλάζει, με αρκετά, διψήφιο αριθμό χθες μετά από καιρό, και σήμερα αναμένουμε κοντά σε διψήφιο Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και απαιτεί την επαγρύπνηση όλων, ώστε με την έναρξη λειτουργίας γυμνασίων και λυκείων να μην έχουμε προβλήματα και να συνεχιστεί ομαλά η ιδιότυπη κανονικότητα», τόνισε ο κ. Ελισάφ.
Παράλληλα, δίνοντας μία εικόνα για τους εμβολιασμούς σημείωσε πως στα τρία εμβολιαστικά κέντρα, που λειτουργούν χωρίς προβλήματα, έχουν εμβολιαστεί συνολικά πάνω από 4.500 άτομα.
«Είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των εμβολιασθέντων και τα κέντρα λειτουργούν ομαλά, με μεγάλη συμμετοχή και υγειονομικών και ηλικιωμένων. Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι», σημείωσε, και αναφέρθηκε στην Ομάδα Συντονισμού υπό την ευθύνη της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Χρ. Κωτσαντή, που ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του πληθυσμού και τη μεταφορά ηλικιωμένων στα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.
«Καλοδεχούμενες είναι οι προτάσεις όλων προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε το στοίχημα τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος