ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γ. Αμυράς: “Εθνική υπόθεση το φυσικό περιβάλλον”

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος συναντήσεων του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά με τους δημάρχους του νομού Ιωαννίνων και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, με στόχο να ενημερωθεί για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τον νομό και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αμυράς ξεκίνησε τις συναντήσεις του  με τον δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο διοικητήριο της περιφέρειας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η λίμνη Παμβώτιδα, τα θέματα των δασικών χαρτών και άλλα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής, με τον κ. Καχριμάνη να δηλώνει ότι η συνεργασία θα είναι συνεχής. Συζήτηση έγινε και για τον εξοπλισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει εξασφαλιστεί από την Ελληνικό Α.Ε. μετά από πρωτοβουλία του κ. Αμυρά.

Με αφορμή το τρίτομο έργο για τη γεφυρογραφία της Πίνδου, έκδοση της περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το οποίο πρόσφερε στον κ. Αμυρά ο περιφερειάρχης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι τα γεφύρια ήταν δρόμοι ανάπτυξης, δρόμοι κοινωνικής συνάντησης και έτσι βλέπει και ο ίδιος τον δικό του ρόλο. «Να ανοίγω θέματα, με τη βοήθεια των συνομιλητών μου, και να τα λύνω πάνω απ’ όλα. Το φυσικό περιβάλλον είναι μια υπόθεση εθνική και νομίζω ότι θα πετύχουμε πολλά. Και για την Ήπειρο και για όλη την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας