ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Εκκλησία από τη Μ. Τζούφη

Ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση για την ανοχή όσο και στην Εκκλησία για την ανυπακοή απέδωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των ιερών ναών τα Θεοφάνεια, παρά την περί του αντιθέτου απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

«Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες πρώτα απ’ όλα στην πολιτεία. Η Εκκλησία δηλώνει ότι δεν υπήρξε σοβαρός δημόσιος διάλογος. Από εκεί και πέρα το συμβολικό μήνυμα το οποίο βγαίνει, είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο», τόνισε αρχικά η κ. Τζούφη, κατηγορώντας την κυβέρνησης ότι δε δίνει σταθερά μηνύματα στους πολίτες. «Λέγαμε ότι μετά τις γιορτές θα προχωρήσουμε σε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ αυστηρό lock down για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Και μετά ακούσαμε ότι το να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων ήταν πολιτική επιλογή και δεν είχαν καμία συμμετοχή σε αυτό οι εμπειρογνώμονες, τους οποίους διαρκώς επικαλούνται. Και όταν συνεδρίασαν οι εμπειρογνώμονες, είπαν ότι υπάρχει αυξημένος ακόμη κίνδυνος να νοσήσουν τα παιδιά που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Επομένως βλέπουμε μία διαρκή αντιφατικότητα, για την οποία οι ευθύνες της πολιτείας είναι πάρα πολύ σημαντικές», εξήγησε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πορεύονται με την αλήθεια και με ενιαία μέτρα που πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία και στα οποία θα πρέπει να πειθαρχούμε όλοι, με αποτέλεσμα να έχουμε το “αντάρτικ”» από τη μεριά της Εκκλησίας, η οποία έχει το επιχείρημα “μα εμείς ακολουθήσαμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες”. Βεβαίως αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες πολιτών, που στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ακολούθησαν όλους τους υγειονομικούς κανόνες, και κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα. Ή μπορεί να ισχύσει αύριο και για κάποιος μαγαζάτορες, για παράδειγμα στη δική μας αγορά. Ξέρουμε αυτή στη στιγμή ότι καταγράφονται μηδενικά κρούσματα. Κάποιοι, λοιπόν, μπορούν να πουν ότι «”μείς τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα θα ανοίγουμε τα μαγαζιά μας, διότι οικονομικά έχουμε καταστραφεί”».
Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία για εντελώς ψηφοθηρικούς λόγους επέτρεψε αυτή τη συμπεριφορά στην Εκκλησία.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας