ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ποντάρει πολλά στο «Αντώνης Τρίτσης»

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ποντάρει η ΔΕΥΑΙ για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα πρόκειται να μεταφερθεί και το έργο κατασκευής ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιάδα Μαρμάρων καθώς και στην Τ.Κ. Αμφιθέας, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ, το οποίο είχε εντάξει η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης στον «ΦιλόΔημο».

Όπως ήδη είχε γίνει γνωστό από την απολογιστική συνέντευξη τύπου, η ΔΕΥΑΙ θα υποβάλλει προς ένταξη στο «Αντ. Τρίτσης» το έργο εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος βιολογικού, το αποχετευτικό της Αγίας Μαρίνας και την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού αντλιοστασίου της Κρύας, ενώ γίνεται προσπάθεια για να ωριμάσουν και άλλα έργα μέχρι τις 31 Μαρτίου που είναι η καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων.

Συνέστησε υπομονή

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας κλήθηκε να απαντήσει και στις διαμαρτυρίες κατοίκων της οδού Καπετάν Χασιώτη και των γύρω δρόμων για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου που οδηγεί από τη συνοικία της Δροσιάς – Πεντέλης στην «Άμμο» Μαρμάρων, λόγω μη αποκατάστασης του οδοστρώματος μετά από εργασίες για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.
Ο κ. Μπαρτζώκας είπε πως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη οι κάθετες συνδέσεις, με την κακοκαιρία να έχει προκαλέσει καθυστερήσεις, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να μη γίνει μια πρόχειρη αποκατάσταση, αλλά μια συνολική ανακατασκευή του δρόμου, με νέο ασφαλτοτάπητα και πεζοδρόμια, μετά και την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων σωλήνων ύδρευσης. «Κατανοούμε πως υπάρχει μια ταλαιπωρία τώρα, αλλά θέλουμε να τα κάνουμε όλα μαζί, για να μην έχουμε στο μέλλον προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών