ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έναρξη εμβολιασμών και στο «Χατζηκώστα»

Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα εμβολιασμών προστέθηκε από σήμερα, με την έναρξη εμβολιασμών σε 42 περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με ρυθμό περίπου δέκα την ώρα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός της χορήγησης 50 δόσεων που ήταν προγραμματισμένος για την πρώτη ημέρα. Συνολικά το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχει παραλάβει 200 δόσεις και οι εμβολιασμοί σε αυτή την πρώτη φάση θα ολοκληρωθούν έως την Πέμπτη- Παρασκευή.
«Η συμμετοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι περίπου στα 600 άτομα σε σύνολο 1100 με αυξητική τάση. Οι λίστες δεν έκλεισαν με την έννοια όποιος δήλωσε, δήλωσε. Είναι μια δυναμική διαδικασία. Ξεκινήσαμε με μια προτεραιοποίηση των ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται με τον covid-19. Στόχος μας είναι μέχρι τις 14 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εμβολιασμού των υγειονομικών του νοσοκομείου μας», τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί και μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή και από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται 100 εμβολιασμοί την ημέρα.
Το εμβολιαστικό κέντρο έχει δημιουργηθεί στα γραφεία της Πνευμονολογικής Κλινικής, όπου προσέρχονταν οι υγειονομικοί με βάση τον προγραμματισμό που προηγήθηκε και μετά τη συμπλήρωση του εντύπου συναίνεσης και τη λήψη ιατρικού ιστορικού, ακολουθούσε ο εμβολιασμός, με όλη τη διαδικασία να κυλά ομαλά και χωρίς να υπάρξουν παρενέργειες.
«Πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, έχοντας πάρει θάρρος από αυτούς που εμβολιάστηκαν από τις πρώτες ώρες και δεν παρουσίασαν καμία αντίδραση, θα προθυμοποιηθούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό. Ήρθαμε όλοι με μια μικρή επιφύλαξη και βγαίνουμε από το εμβολιαστικό κέντρο με πάρα πολύ θάρρος. Δε διαφέρει από τα υπόλοιπα εμβόλια», ανέφερε ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα, διευθυντής Παθολογίας Θωμάς Τζίμας.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»