ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ολομέτωπη επίθεση από την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»

Με σκληρή γλώσσα καταφέρεται η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» κατά του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, στον οποίο καταλογίζει ότι επέλεξε να μην ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την πρόεδρο της κοινότητας Κάτω Λαψίστας για την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην Κάτω Λαψίστα.

Η ακύρωση προέκυψε μετά από προσφυγή του δήμου Ζίτσας ενώπιον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 29 Σεπτεμβρίου, με την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» να ερωτά από πότε είναι σε γνώση του δημάρχου Ζίτσας και γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν.
«Φυσικά και δεν περιμένουμε να γίνουμε σοφότεροι από τις απαντήσεις του δημάρχου, αφού είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελούν για ακόμη μία φορά φθηνές δικαιολογίες. Όφειλε να ενημερώσει αμέσως μόλις έλαβε γνώση της απόφασης, το δημοτικό συμβούλιο και τους τοπικούς προέδρους. Πάνω απ’ όλα όφειλε να βγει δημόσια και να μιλήσει για τη δικαίωση του δήμου, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία που στον δήμο μας έχουμε αντίστοιχα ζητήματα που μας απασχολούν έντονα με την κατασκευή και λειτουργία μονάδων καύσης βιορευστών και βιομάζας στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Δεν τολμά όμως να γνωστοποιήσει τέτοιες αποφάσεις, γιατί δεν έχει ούτε θέλει να εκπονήσει σχέδιο και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον δήμο Ζίτσας που να αποτρέπουν την περαιτέρω περιβαλλοντική του υποβάθμιση», σημειώνει η παράταξη με επικεφαλής τον Β. Γαρδίκο σε δελτίο τύπου της και καταλήγει: «Με τη στάση του όμως αυτή, κρύβοντας την απόφαση που δικαίωσε τον δήμο, μετά από δική μας πρωτοβουλία, είναι και διπλά εκτεθειμένος αλλά και πολιτικά αναξιόπιστος, αφού επιλογή του αποδεικνύεται ότι είναι να μην εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δήμου αλλά κάποιων αρεστών στον ίδιο. Και αυτό δεν είναι σίγουρα ούτε έντιμο, ούτε και ηθικό».
Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου σε ανάλογο ύφος και σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Ζίτσας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» απέστειλε στα ΜΜΕ έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι ο Μ. Πλιάκος είναι αυτός που είχε τις πρωτοβουλίες για δημιουργία νέου ΦΟΔΣΑ με μέλη τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανταποκρινόμενη, όπως αναφέρει, στην πρόκληση του δημάρχου Ζίτσας, ο οποίος ζητούσε να του υποδείξουν μια δήλωσή του για δημιουργία νέου ΦΟΔΣΑ.
«Οφείλεις δήμαρχε ένα μεγάλο συγγνώμη πρώτα και πάνω απ’ όλα στους δημότες, καθώς και σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για το ρεσιτάλ αναξιοπιστίας σου. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα αποδείχθηκες όχι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και επικίνδυνος για τα συμφέροντα του δήμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Γαρδίκου και καταλήγει: «Καλές οι επαναστάσεις δήμαρχε από όσους όμως μπορούν να τις υποστηρίξουν. Οι ετεροπροσδιοριζόμενοι και οι ετερόφωτοι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν σ’ αυτές, γιατί απλά δεν τις πιστεύουν και δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν».

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση