ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων

Με νέα παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο δημαρχείο, η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών ζητά την υλοποίηση των δεσμεύσεων του δήμου Ιωαννιτών για τη μετατροπή των συμβάσεων τρίωρης απασχόλησης σε συμβάσεις των 6,5 ωρών, την παράταση των συμβάσεων που λήγουν τον Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο και την επαναπρόσληψη δύο μεταναστριών, με σύμβαση έργου.

Επίσης, οι σχολικές καθαρίστριες ζητούν την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας που δικαιούνται, τα οποία δεν έχουν λάβει από το 2019, όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Δήμητρα Ηλία.
Με αφορμή την άρνηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Αϊβατίδη να συναντηθεί μαζί τους, τον κατηγόρησε για «προκλητική» στάση, ενώ τόνισε πως οι αρμόδιοι «κρύβονται και αποφεύγουν» να συναντηθούν μαζί τους, για να αποφύγουν την τήρηση των αποφάσεων και δεσμεύσεών τους.
Στο πλευρό των καθαριστριών τάχθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ αλλά και η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Τάσο Τόκα να ζητά την μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Την μονιμοποίηση αλλά και ενίσχυση του κλάδου με επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, ζήτησε η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Τίνα Ζέκα. «Αυτή είναι η ώρα για μέτρα, σε ένα ζήτημα που δεν παίρνει αναβολή, προκειμένου τα σχολεία να μην γίνουν χώροι μετάδοσης του ιού», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

«Υπάρχουν κενά» καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Αιτήσεις για σχολικές καθαρίστριες

Ηπειρωτικός Αγών

Εκ νέου πρόεδρος στην Ένωση Γονέων Μαθητών ο Τάσος Τόκας