ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν ήρθαν και τόσο ξαφνικά τα 6,2 εκ. ευρώ

Και πριν τη διαβεβαίωση για τη διάθεση των 6,2 εκ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, η περιφέρεια Ηπείρου είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη μελέτη που αφορά στη βελτίωση της 2ης επαρχιακής οδού και συγκεκριμένα του τμήματος από τα Πηγάδια, όπου καταλήγει ο συνδετήριος στην Ιόνια Οδό δρόμος, μέχρι την Πλάκα.

Πρόκειται για έναν δρόμο με μεγάλη δυσκολία πρόσβασης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, οπότε συχνά δημιουργούνται προβλήματα από καταπτώσεις και χιονοπτώσεις, κάτι που αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτό, εξάλλου, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών και επαγγελματικών φορέων των Τζουμέρκων.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης, ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, μέσω του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, για χρηματοδότηση με 6,2 εκ. ευρώ, αν και η περιφέρεια είχε ζητήσει 8 εκ. ευρώ, εκτιμώντας ότι αυτό είναι το κόστος που θα απαιτηθεί.

Μάλιστα, για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης, από το καλοκαίρι είχαν γίνει γεωτρήσεις για την απαραίτητη γεωλογική έρευνα, ενώ είχε απορριφθεί, από τεχνικούς συμβούλους, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης το ενδεχόμενο «υπογειοποίησης» μέρους του δρόμου.

«Το πρώτο που κάναμε είναι ότι βάλαμε τα συρματοπλέγματα, για να μην πέφτουν πέτρες και να αποφεύγονται τα ατυχήματα. ΟΙ τεχνικοί σύμβουλοι μας είπαν ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε μετά, ήταν να κάνουμε γεωτρήσεις για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον δρόμο. Έχουμε αρχίσει τη συζήτηση και τη διαβούλευση με τους τεχνικούς και πιστεύω σύντομα θα παρουσιάσουμε πρόταση, ώστε να συνεχιστεί ο δρόμος από τα Πηγάδια στην Πλάκα, όπου βάζουμε τη νέα γέφυρα και στη συνέχεια για Πράμαντα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά

«Αγώνας ταχύτητας» για την δημοπράτηση

Αλ. Καχριμάνης: «Κάναμε διακήρυξη με ό,τι λέει ο νόμος»