ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαφωνεί με το ύψος των μισθωμάτων η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»

Για αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών των δημοτών με έναν ελιτίστικο τρόπο και με μια προσέγγιση στεγνά επιχειρηματική σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ζίτσας η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο.

Στο συμπέρασμα αυτό, όπως αναφέρει, οδηγεί η επιλογή της δημοτικής αρχής να δημοπρατήσει δύο δημοτικά ακίνητα (αγροτεμάχια) που αποτελούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Ελεούσα, 33 και 16 στρεμμάτων αντίστοιχα, διπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς για τους υποψήφιους μισθωτές, από αυτή που κατέβαλλε ο μέχρι πρότινος μισθωτής αυτών των εκτάσεων και παρόλο που το Τοπικό Συμβούλιο Ελεούσας πρότεινε η τιμή πρώτης προσφοράς να παραμείνει η ίδια.
«Αυτό υποστήριξε και η παράταξή μας. Γιατί η φιλοσοφία μας είναι ότι η δημοτική περιουσία και ειδικά οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πρέπει να εκμισθώνονται από τον δήμο με το ελάχιστο τίμημα, προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως ο πρωτογενής τομέας. Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος, που συνεχώς διαφημίζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για τον πρωτογενή τομέα, είναι απόλυτα εκτεθειμένοι με αυτές τους τις αποφάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».
Ως ακόμη μία απόφαση που εκθέτει τη δημοτική αρχή παρουσιάζει τη δημοπράτηση του δημοτικού ακινήτου- καφενείου στην κοινότητα Πολυδώρου της Δ.Ε. Μολοσσών με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 85 ευρώ και με ετήσια προσαύξηση του ποσού που θα καταβάλει ο πλειοδότης. «Με τέτοιες επιλογές, ειδικά αυτή τη χρονική συγκυρία που η εστίαση βουλιάζει σε όλη τη χώρα, σίγουρα οι διοικούντες τον δήμο δε θέλουν να λειτουργήσει καφενείο σε κανένα μικρό και απομακρυσμένο χωριό του δήμου μας. Που για τα χωριά αυτά η λειτουργία δημοτικού καφενείου συνεπάγεται την ύπαρξη του ίδιου του χωριού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», που πρότεινε ελάχιστο συμβολικό ποσό 50 ευρώ και χωρίς καμία προσαύξηση.
Και καταλήγει: «Η παράταξή μας, πιστή στην φιλοσοφία του ενιαίου δήμου και των ίσων ευκαιριών, και όχι του δήμου των δύο ταχυτήτων, θα συνεχίζει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Και όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε ο δήμος Ζίτσας να γίνει ο δήμος των 5 χιλιομέτρων απόσταση από το δημαρχείο και από εκεί και πέρα το χάος. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, η παράταξή μας θα το υπενθυμίζει συνεχώς, ότι τα έσοδα του δήμου από τα υδροηλεκτρικά των Ευρυμενών και από το αιολικό πάρκο των Μολοσσών κατευθύνονται με απόφαση της διοίκησης Πλιάκου σε έργα και παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έξω από αυτές τις ενότητες ενώ θα έπρεπε η αναλογία να είναι εντελώς διαφορετική σύμφωνα και με όσα ορίζει η νομοθεσία για τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ».

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση