ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συναγερμός στην Κακαβιά μετά από δέκα θετικά rapid test σε αστυνομικούς και τελωνειακούς

Συναγερμό έχει σημάνει στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς η διαπίστωση δέκα θετικών κρουσμάτων σε αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, μετά την τακτική διενέργεια rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται σε μόνιμη βάση εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επτά αστυνομικούς, οι έξι εκ των οποίων υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς και ο ένας στο Συνοριακό Τμήμα Δελβινακίου, και τρεις τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Προληπτικά σε κατ’ οίκον αποκλεισμό τέθηκαν και όλα τα άτομα που ήταν στην ίδια βάρδια.

Πλέον αναμένεται η επιβεβαίωση των θετικών κρουσμάτων και με μοριακό έλεγχο, καθώς προκαλεί μια εύλογη απορία αφενός ότι στο σύνολό τους είναι ασυμπτωματικοί, αφετέρου ότι υποβάλλονται πολύ τακτικά σε rapid test και δε δικαιολογείται αυτή η ξαφνική έκρηξη.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν υποβληθεί σε τεστ τρεις ημέρες πριν, τα οποία ήταν αρνητικά. Πάντως, με πιέσεις από τους τοπικούς φορείς, όλοι κλήθηκαν να μεταβούν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Τα προβλήματα όμως στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς παραμένουν παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, που στοχεύουν στην προστασία τόσο τη δική τους, όσο και όλων των ανθρώπων που φτάνουν στα σύνορα.

Το πρώτο ζήτημα, που έθεσε ο πρόεδρος της 7ης ‘Ενωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας Πέτρος Λυκίδης έχει να κάνει με το γεγονός πως οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γίνονται αφού όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην χώρα έχουν περάσει από τον τελωνειακό και αστυνομικό έλεγχο.

Αυτό, παρόλο που τηρούνται τα μέτρα προστασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς του ιού, εφόσον κάποιος είναι θετικός και ουσιαστικά αυτό γίνεται αντιληπτό στο τέλος της διαδικασίας και όταν πλέον έχει περάσει από όλους τους χώρους και έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την αιφνιδιαστική διακοπή υποβολής σε τεστ των οδηγών φορτηγών που μετακινούνται από και προς την Αλβανία, όταν αυτή τη στιγμή, και στις δύο χώρες, το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο, όπως και η διασπορά του.

Μάλιστα ο κ. Λυκίδης, μετά και την αποστολή σχετικών γραπτών αιτημάτων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος αγνοούσε το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα λυθεί άμεσα.

Με βάση τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, τελωνειακός υπάλληλος που υπηρετεί στην Κακαβιά, Χρήστος Γρίβας, τόνισε ότι για μια ακόμη φορά οι τοπικοί φορείς και οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνονται και ζητούν την λήψη μέτρων, που η πολιτεία λαμβάνει εκ των υστέρων, με καθυστέρηση.

Επέκρινε δεν την κυβερνητική πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας, ενώ στηλίτευσε την απάντηση του κ. Χαρδαλιά για το θέμα των ελέγχων στους οδηγούς φορτηγών.

“Ο επικεφαλής υπουργός δεν γνώριζε την κατάσταση στα σύνορα! Τώρα μέτρα για να μην επιβαρυνθούν ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε αυτοί που διέρχονται τα σύνορα, που είναι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους”, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς rapid test την Κυριακή των εκλογών

Χωρίς rapid test για τρεις ημέρες

Σε ένα σημείο στην πλατεία τα rapid test