ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πήρε το αίμα του πίσω ο δήμαρχος Κόνιτσας

Ένα μεγάλο έργο για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών του δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 2.920.000 εκ. ευρώ, πήρε το «πράσινο φως» μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».

Το έργο εντάχθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, καθώς, αν και είχε υποβληθεί αίτημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», δεν είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση. Επιπλέον, εγκρίθηκε και το αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση του δήμου Κόνιτσας με το ποσό των 150.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Νίκος Εξάρχου εκφράζει θερμές ευχαριστίες, ενώ «επιστρέφει» τις αιτιάσεις στην αντιπολίτευση. «Αλήθεια, εσείς, κύριοι των άλλων παρατάξεων, που ξεσηκώσατε κάποιους από τους κατοίκους των τεσσάρων κοινοτήτων μας ότι δήθεν ο δήμαρχος ακύρωσε το έργο, τι έχετε να πείτε; Συνεχίστε με αυτήν την τακτική στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, επιρρίπτοντάς μας ευθύνες για να δημιουργείτε εντυπώσεις», σημειώνει ενώ, καταλήγει, απευθυνόμενος προς τους δημότες: «Παρότι μας έχουν κληροδοτηθεί δεκάδες λιμνάζοντα οικονομικά – λειτουργικά προβλήματα, εμείς κοιτάμε μπροστά, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, γιατί πάνω από όλα αγαπάμε τον τόπο μας. Αυτό που έχει σημασία είναι η κάθε δημοτική αρχή να αφήσει έργο και εμείς, παρά τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση