ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρέμβαση στον Εισαγγελέα για το όργιο καταστολής

Παρέμβαση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας «όργιο καταστολής και τρομοκρατίας» τις τελευταίες ημέρες, έκανε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, καταγγέλθηκε ο υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις δύο νέων εργαζομένων κατά την πανεργατική απεργία της Πέμπτης, οι προσαγωγές συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών, καθώς και η επιβολή προστίμων σε δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές. Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε τα μέτρα καταστολής συνέχεια αυτών κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, της προσαγωγής συνδικαλιστή και τον έλεγχο συνδικαλιστών που ενημέρωναν στα σουπερ μάρκετ τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των δύο συλληφθέντων την Πέμπτη, αλλά και όσων συνελήφθησαν κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, τη διαγραφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν και την άμεση παύση των προκλητικών προσαγωγών.

Καταγγελία της Τ.Ε. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε.

Τον αυταρχισμό την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και την αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών στην περιοχή, καταδικάζει η Τ.Ε. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε., κάνοντας λόγο για μια κλιμάκωση της προσπάθειας παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, και μάλιστα επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο.
Η Τ.Ε. σημειώνει πως μετά και τις 17 Νοέμβρη, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με την εντολή της κυβέρνησης, κλιμακώνει σταθερά την προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στοχοποιεί στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένο μέλος διοίκησης Σωματείου και προχωρά σε προσαγωγές και επιβολή προστίμων στην παρέμβαση που έγινε σε σούπερ μάρκετ και σε άλλους χώρους δουλειάς.
«Αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή να “δώσουν το παρόν” σε όλες τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και δε δίστασαν να μπουν με περιπολικά μέσα στους χώρους των δύο νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκαν συμβολικές συγκεντρώσεις υγειονομικών και ταξικών σωματείων. Σε άλλο σημείο της πόλης εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό σε ομάδα νέων και χτυπάνε στο ψαχνό. Τις τελευταίες μέρες γίνονται και μεμονωμένες προς το παρόν προσπάθειες τρομοκράτησης κατά μόνας…», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η Τ.Ε. Ιωαννίνων απαιτεί να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα στους απεργούς και συνδικαλιστές, να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε συλληφθέντες και να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές.

Σχετικά άρθρα

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο

Λαϊκά μπάνια και την ερχόμενη Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών