ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έργα 7,2 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στην Ήπειρο

Δύο έργα στην περιφέρεια Ηπείρου, προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνεδριακή, διαδικτυακή διάσκεψη των ΠΕΔ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρώτο είναι το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 2.920.000 ευρώ, με το οποίο διασφαλίζεται η ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού στις κοινότητες. Διστράτου, Αγ. Παρασκευής, Κλειδωνιάς και Εξοχής, καθώς το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στα τέσσερα χωριά είναι παλιό και παρουσιάζει διαρροές.
Το δεύτερο αφορά τα έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 4.339.610,72 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Ξηροποτάμου, για συνολικό μήκος 560 μ., που βρίσκεται στην 1η Πολεοδομική Ενότητα της Ηγουμενίτσας. Το έργο πλαισιώνεται και από τα συνοδά έργα αρχαιολογικών ερευνών και σωστικών εργασιών, καθώς και από υποέργο για τις μετατοπίσεις δικτύων ΔΕΔΔΗΕ. Με το έργο αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι πλημμύρας και παρέχεται αντιπλημμυρική προστασία στους κατοίκους της Ηγουμενίτσας στις περιοχές διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου.

Σχετικά άρθρα

Μικρή υστέρηση, αλλά εφικτός ο στόχος του καλοκαιριού

Σπόντες κατά Θ. Σκυλακάκη για το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας

Αναβαθμισμένα σχολικά κτήρια από το νέο σχολικό έτος