ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οικονομική στήριξη σε φοιτητές από το πανεπιστήμιο

Οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ σε100 προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν κάποια αναπηρία ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες παρέχει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Μεταξύ των δράσεων της Μονάδας είναι και η οικονομική ενίσχυση φοιτητών που έχουν κάποια αναπηρία ή ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (Ε.Κ.Ο), ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους και να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και σχετικών δικαιολογητικών τη 15η Δεκεμβρίου 2020, είναι σε εξέλιξη σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε 100 προπτυχιακούς φοιτητές, που ανήκουν στις ομάδες αυτές, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η ενίσχυση αφορά φοιτήτριες και φοιτητές που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες των Τμημάτων/Σχολών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως αυτά υπήρχαν πριν από τη συγχώνευσή τους με το πρώην ΤΕΙ-Ηπείρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Μονάδας μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα https://socialsupport.unit.uoi.gr/.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανωτέρω προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/anakoinoseis-ee/4534-paratasi-prosklisi-ypovolis-aitiseon-proptyxiakon-foititon-gia-ti-xorigisi-oikonomikis-enisxysis

 

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή